Sinop'un Durağan ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Sinop'un Durağan ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Sinop'un Durağan ilçesinde iki grup arasında iki gündür süren kavganın büyümesi nedeniyle ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kavgayla ilgili görüntüler, olayın etnik bir nedene dayanma ihtimalini akla getirdi. Sokağa çıkma yasağı sabah saatlerinde kaldırıldı.

Sinop Vitrin Haber'in haberine göre, dün çıkan bir kavganın ardından bu gün yakaşık 50'şer kişilik iki grup ilçe merkezinde birbirine girdi. Bir anda savaş alanına dönen ilçede emniyet güçleri yetersiz kalınca Sinop ve diğer ilçelerden takviye ekip istendi. İlçeye gelen polis ve jandarma ekipleri kent merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

15 YARALI

Kaymakamlık tarafından kriz merkezi oluşturulurken, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Kavgaya karışanların bazıların silahlı olduğu belirtilirken 15 kişinin de yaralandığı öğrenildi.  

'KAVGA ETNİK VEYA SİYASİ NEDENDEN ÇIKMADI'

Doğan Haber Ajansı'ndan Emin Adıgüzel'in haberine göre AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, olayın bir siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını belirtti. Maviş şöyle konuştu: "Gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavga. Burada iki farklı olay var. Birincisi iki genç dün akşam, kavga ediyorlar. Polis tarafından gözaltına alınmışlar. Bugün öğle saatlerinde serbest bırakılmışlar. Gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşmuş. Birinci olay bu. İkinci kavga ise, kurb.an bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletmiş. Fakat parasını vermek istememiş. Bu nedenle esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük olunca, bir de bayram arifesi sokaklar kalabalık. Herkes toplanmış ve olaylar büyümüş. İlçe küçük olunca polis sayısı da az. Bu nedenle Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provokasyonlara imkan vermemek için sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çevre ilçelerden de takviye geldi. Olayın dediğim gibi herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yok."

CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz de ilçeye giderek inceleme ve ziyaretlerde bulundu. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Durağan Kaymakamlığından sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, ilçede yaşanan olaylar nedeniyle masum insanların zarar görmemesi içi sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

Olayların güvenlik güçlerince tamamen kontrol altına alındığı vurgulanan açıklamada, "Kurban Bayramı da göz önünde bulundurularak ilçemizde dün uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır" ifadesine yer verildi.

MUHTARLAR GÖREVDEN ALINDI

Bu arada olaylara ilişkin yürütülen idari soruşturma kapsamında Olukbaşı, Yeniköy ve Çağazı köyü muhtarlarının görevlerinden alındıkları bildirildi.