Sinop'ta yaşam savunucularının nükleer santrale karşı mücadelesi sürüyor

Sinop'ta yaşam savunucularının nükleer santrale karşı mücadelesi sürüyor

Sinop'a yapılması planlanan nükleer santralin ÇED raporuna karşı açılan davada bilirkişi heyeti ile davacılar arasında görüşme süreci başladı.

İleri Haber

Sinop'a yapılması planlanan nükleer santrale karşı doğa ve yaşam savunucularının mücadelesi sürüyor.

Nükleer santralin ÇED raporuna karşı açılan davaya ilişkin bilirkişi heyeti ile davacılar arasında görüşme süreci başladı.

Duruşma öncesi Sinop Nükleer Karşıtı Platformu'nun (NKP) sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıda Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelme çağrısında bulunuldu. Açıklamada "Dünyayı yaşanabilir bir yer haline getirmek için Sinop Nükleer Santral İstemiyor" denildi.

ÇED RAPORUNU OKUMADILAR

Polis, bugün sabah saatlerinde bir araya gelen yurttaşların önüne bariyer kurdu.

İleri Haber'e açıklamalarda bulunan NKP üyesi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sinop İl Yöneticisi "Avukatlarla bir toplantı yaptık. ÇED raporu halka okunması gerekiyor. Bilirkişi heyeti geldi ama halkı içeri almadılar. ÇED raporunu okumuş gibi yapıp dağıldılar. Biz de buna itiraz ettik. Bu uygulamanın hukuksuz olduğunu anlatacağız. ÇED raporunu halka okunması gerekiyordu ama okunmadı" dedi. 

Davayı Sinop Barosu, Sinop NKP, TEMA Vakfı, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) avukatlarının da takip etti.

Mahkeme heyeti ve bilirkişi heyeti mahkemeye avukatları dinlemeden salonu terk etti.

DAHA FAZLA