Sinop'ta ırkçı pankart: Vatanı için savaşmayan plaja giremez

Sinop'ta ırkçı pankart: Vatanı için savaşmayan plaja giremez

Sinop Kaleyazısı’nda bulunan Limaniçi Beach plajının girişinde Suriyelilere yönelik “Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” ve “Türk ırkı varolsun” ifadelerinin yer aldığı bir pankartın asıldığı görüldü. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, pankartın fark edilmesinin ardından duruma müdahale edildiği belirtildi.

Sinop Kaleyazısı'nda bir piaj işletmecisi, Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı pankart astı. Konuyla ilgili olarak Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada pankartın fark edilmesi üzerine olaya müdahale edildiği ve pankartın kaldırıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz ay Bursa’nın Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyeli mültecilerle ilgili olarak zabıta ekiplerine talimat vermişti. 

Bu talimatın ardından bir karar da Antalya'nın Gazipaşa İlçe Belediye Meclisi'nde alınmış, ilçedeki plajlara Suriyelilerin girmesi yasaklanmıştı ancak daha sonra bu karar iptal edilmişti. Bunun ardından Sinop Kaleyazısı’nda bulunan Limaniçi Beach plajının girişinde Suriyelilere yönelik “Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” ve “Türk ırkı varolsun” ifadelerinin yer aldığı ırkçı bir pankartın asıldığı görüldü.

Pankartta, ifadenin Arapçasına da yer verildi. Halksesi'nden Mete Çağdaş'ın haberine göre, plajın işletmecesi Hakan Akıncı pankartın asılmasının ardından olumlu tepkilerle karşılaştığını belirterek şunları söyledi: “Türk askeri sınır dışında savaşırken, vatanı için savaşmayanların plajıma girmesini istemedim. Protesto amaçlı olarak pankartı astım.”

'İŞLEM YAPILMASINA GEREK YOK'

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, pankartın fark edilmesinin ardından duruma müdahale edildiği belirtildi.

Valilik'ten, söz konusu pankartla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özel plajın işletmecisi tarafından asılan pankart, yine işletme sahibince kaldırılmıştır. Cumhuriyet Savcılığınca yapılan inceleme sonrası konu hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verilmiştir."

DAHA FAZLA