Sınırların kapanmasıyla yüzlerce TIR şoförü tampon bölgede mahsur kaldı

Sınırların kapanmasıyla yüzlerce TIR şoförü tampon bölgede mahsur kaldı

Türkiye vatandaşı yaklaşık 300 TIR şoförü, Türkiye’nin İran'a açılan Gürbulak Sınır Kapısı’nın kapatılması sebebiyle tampon bölgede mahsur kaldı. Şoförler, TIR’larının yüklü olduğu tonlarca meyvenin çürümesinden endişeli.

İleri Haber

Hurma, karpuz, kavun ve kivi yüklü yaklaşık 300 TIR’ın şoförü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Türkiye’nin İran'a açılan Gürbulak Sınır Kapısı kapatılınca tampon bölgede mahsur kaldı. Yaklaşık 20 gündür tampon bölgede bekletilen şoförler sağlıklarından ve güvenliklerinden endişe ediyor.

Orta Asya ülkelerine yük götüren Türkiye vatandaşı yüzlerce TIR şoförü dönüşte İran'dan meyve yükleyerek Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak istedi. Ancak sınır kapısı kapandığı için yaklaşık 300 TIR günlerdir Gürbulak Sınır Kapısı'nın Bezirgan tarafındaki tampon bölgede bekletiliyor.

‘YİYECEK BİR ŞEY ALDIRMAK İÇİN TAKSİCİLERE ÇOK FAZLA PARA VERİYORUZ’

Ürünlerinin çürüyeceğinden endişe eden TIR şoförleri, ne İran'a ne de Türkiye'ye girebildiklerini,  yiyecek bir şey aldırmak için İranlı taksicilere kat kat fazla para verip ihtiyaçlarımızı getirttiklerini ifade etti.

Koronavirüs salgınına yakalanmaktan korktuklarını söyleyen şoförler, hırsızlar yüzünden gece uyuyamadıklarını ve Türkiye’ye biraz daha girmezlerse tırlardaki tonlarca meyvenin çürüyeceğini ifade etti.