'Sınır köylerinin kontrolü ÖSO'cularda: Ellerinde köylülerin listesi var' iddiası

'Sınır köylerinin kontrolü ÖSO'cularda: Ellerinde köylülerin listesi var' iddiası

Afrin saldırısı sonrası sınır köylerine gelen ÖSO’cu çetelerin buralarda kontrol sağladığı ve ellerinde de köylülerin listelerinin olduğu öne sürüldü.

Afrin’e yönelik saldırı sürerken, sınır köylerinde de OHAL uygulamaları devreye konuldu. Hudut köylerinde yer alan bölge sakinleri, köy girişlerinin sakallı ve askeri kıyafetli ÖSO’cular tarafından tutulduğunu iddia etti.

TSK ve cihatçı ÖSO çetesinin Afrin saldırısı 10'uncu gününe girerken, sınırdaki Kırıkhan ilçesine bağlı Yalangoz, İncirli, Camuzkışlası, Demirkonak, Gültepe, Sucu, Kamberli, Adalar ve Kaletepe köylerinde yaşayanlar ise tedirgin.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen köy sakinleri, başlarına neler geleceğinden kaygılı olduklarını anlattı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Afrin’e yönelik saldırıların öncesinde ÖSO gruplarının köylerine getirildiğini ve sınıra yığınak yapıldığını iddia eden köylüler, onların yanı sıra başka kentlerden gelen sivil araçların olduğunu, fakat bu kişilerin kimler olduğunu bilmediklerini de öne sürdü. Köylüler saldırıların başlaması sonrası ise özellikle geceleri sürekli tank sevkiyatı yapıldığını ve çok sayıda ambulansın köylerine giriş çıkış yaptığını iddia etti.

‘ÖSO’CULARIN ELLERİNDE KÖYLÜLERİN LİSTESİ VAR’

Sınırında bulunan Bayraktar ve Kaletepe Karakolu'nda konumlandırılan ÖSO üyelerinin köy bakkalından dolar ile alış veriş yaptığını da aktaran köylüler, köyde yaşayan herkesin gözetim altında tutulduğunu ileri sürdü. Köylülerin iddiasına göre, yaşadıkları köylerin girişleri sakallı ve askeri kıyafetli ÖSO üyelerinin denetimi altında. Bir diğer iddia da, cihatçı ÖSO’cuların ellerinde köylerde yaşayanların listesinin olduğu ve yabancı kimsenin girişlerine izin verilmediği şeklinde.

‘NORMALE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ’

Bu kişiler yüzünden oldukça endişeli olduklarını dile getiren köylüler, Afrin'e yönelik saldırının bir an önce sonlandırılmasını ve normal yaşamlarına geri dönmek istediklerini belirtti.

‘İLÇE ABLUKA ALTINDA’

Kırıkhan kent merkezinde de sınır köyleri gibi güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu aktarıldı. İlçenin giriş çıkışları askerlerin kontrolü altında olduğu belirtilirken, Afrin saldırısında yaralanan asker ve ÖSO’cuların tedavilerinin çoğunlukla Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde yapıldığı kaydedildi. Yaralı sayısının fazlalığı nedeniyle hastanenin Acil Bölümü’nde sivil hasta kabul edildiği iddia edildi.