Sınır dışı edilen IŞİD'li İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Sınır dışı edilen IŞİD'li İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

IŞİD üyesi olduğu için 2019 yılında Türkiye'den sınır dışı edilen Irak uyruklu bir kişi, İstanbul Havalimanı'nda sahte pasaport ile yakalandı.

IŞİD üyesi olduğu için 2019 yılında Türkiye’den sınır dışı edilen Irak uyruklu Ş.H.S.R.R., sahte pasaportla Türkiye'ye yeniden giriş yaparken yakalandı.

İHA'nın haberine göre, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 7 Kasım Pazar günü saat 08:00’da pasaport kontrolünde, tedirgin davranışlar sergileyen Irak uyruklu bir yolcunun durumundan şüphelenen polis, yolcunun pasaportunu risk analiz merkezine alarak inceleme yaptı. Yapılan kapsamlı araştırmada 'H.S.R.G.' adına düzenlenmiş pasaportun sahte olduğu anlaşıldı.

ADANA'DA EYLEMLERE KATILMIŞ

Bunun üzerine risk taşıyan yolcunun yapılan parmak izi incelemesinde, sahte pasaportla Türkiye’ye girmeye çalışan kişinin Irak uyruklu Ş.H.S.R.R. adlı IŞİD üyesi olduğu tespit edildi. Yasa dışı yollarla ilk olarak 2018 yılında Hakkari üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen Ş.H.S.R.R.’nin, o dönem IŞİD adına Türkiye’de bir dizi faaliyette bulunduğu ve Adana’ya yerleşerek eylemlere katıldığı için 2019 yılında Türkiye’den sınır dışı edildiği öğrenildi.

Yakalanan IŞİD’linin, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinden İstanbul’a geldiği, sahte pasaportu ise ülkesindeki bir sahte pasaport şebekesinden temin ettiği belirlendi.

İRTİBATLI OLDUĞU KİŞİLER ARAŞTIRILIYOR

Sahte kimlik ve sahte pasaport kullanarak ülkeye giriş yapmaya çalışan IŞİD'li sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet tarafından başlatılan soruşturmada Türkiye’deki bağlantıları ve irtibatlı olduğu kişilerin araştırıldığı belirtildi.