Sinema dünyasının en büyük bestecilerinden Ennio Morricone yaşamını yitirdi

Sinema dünyasının en büyük bestecilerinden Ennio Morricone yaşamını yitirdi

İtalyan ve dünya sinemasının en tanınmış film müziklerinden birçoğunun bestecisi olan Ennio Morricone, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yaşarken 'ölümsüz' olarak anılan, sinema dünyasının en büyük bestecilerinden İtalyan müzisyen Ennio Morricone 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İtalyan haber ajansı Ansa'nın haberine göre Morricone birkaç gün önce düşerek uyluk kemiğini kırması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Morricone, Roma'da tedavi gördüğü hastanede bu gece hayatını kaybetti.

Morricone'nin ölüm haberi üzerine bir açıklama yapan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, "Ennio Morricone'nin vefatı bizi seçkin ve dahi bir sanatçıdan mahrum bırakıyor. Hem rafine hem de popüler bir müzisyen olan Morricone 20. yüzyılın ikinci yarısında müzik tarihine derin bir iz bıraktı" dedi. 

DÜNYA SİNEMASININ EN TANINMIŞ FİLM MÜZİKLERİNİN BESTECİSİ

İtalyan ve dünya sinemasının en tanınmış film müziklerinden birçoğunun bestecisi olan Morricone, yüzlerce esere imza atmıştı.

Morricone "İyi, Kötü, Çirkin", "Bir Avuç Dolar" gibi 'spagetti western'leri ve Nuovo Cinema Paradiso, The Mission gibi sinema tarihinin önemli filmleri için yaptığı bestelerle çok sayıda ödül almıştı.

Morricone 2007'de Onur Ödülü ve 2016'da Quentin Tarantino'nun The Hateful Eight filmi için yaptığı müziklerle olmak üzere 2 Oscar sahibiydi.

DAHA FAZLA