Şinasi Yeldan belgeseli yayınlandı

Şinasi Yeldan belgeseli yayınlandı

İşçi sınıfının avukatı Şinasi Yeldan’ı anlatan “Pusula” belgeseli, Kent Hikayeleri'nin YouTube kanalında yayınlandı.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) 1971 yılına kadar Kocaeli İl Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan; 60'larda Kocaeli bölgesinde birçok grevde, direnişte, mücadelede etkin rol oynayan ve birçok sendikanın uzun yıllar avukatı olan Av. Şinasi Yeldan'ın hayatının anlatıldığı Pusula belgeseli YouTube’da yayınlandı. 

Kent Hikayeleri tarafından hazırlanan "Pusula" belgeseliyle anılan avukat Şinasi Yeldan, yaşamı boyunca işçi sınıfının yanında yer aldı. "Bir sosyalist olarak yaşadı ve yaşamı boyunca işçi sınıfının daha iyi bir hayat sürmesi için mücadele verdi" denilen belgeselde Erinç Yeldan, Murat Özveri, Sacide Güngör, Hakan Koçak, Bekir Yurdagül, Mücella Ergin, Ahmet Kasımoğlu ve İlyas Bayrak Şinasi Yeldan'ı anlattı.

İlk gösterimi 16 Aralık 2021'de İzmit'te yapılan belgesel, Kent Hikayeleri'nin YouTube hesabında 22 Ocak 2022 tarihine kadar izlenebilecek. Belgeselin Şubat ayında İstanbul, bahar aylarında ise çeşitli kentlerde gösterimi planlanıyor.

ŞİNASİ YELDAN KİMDİR?

Şinasi Yeldan 1930 yılında dünyaya geldi.

Babası Seka Kağıt Fabrikası işçisi olarak çalışan Şinasi Yeldan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Kocaeli’de yaşamını sürdürdü.

1961-1971 döneminde Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. Türkiye İşçi Partisinin merkezi birimlerinde görev aldı.

Selüloz-İş, Türk Harb-İş, Keramik-İş, Hürcam-İş ve Maden-İş Kocaeli Bölge sendikalarının hukuk müşavirliğini yaptı.

1978-1980 döneminde Kocaeli Baro Başkanlığı görevinde bulundu.