Sinan Oğan TRT'de: HÜDA PAR'ı unuttu

Sinan Oğan TRT'de: HÜDA PAR'ı unuttu

Oğan, Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurmasının ardından TRT'ye çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini duyuran Sinan Oğan çıkarıldığı TRT’de açıklamalarda bulundu. Oğan, daha önce hiçbir biçimde “aynı sandığa girmeyeceğini” öne sürdüğü HÜDA PAR’ın adını bile anmadı.

Cumhurbaşkanlığı İlk Tur Seçimi’nde ATA İttifakı’nın adayı olarak 5,2 oranında oy alan Sinan Oğan, ikinci turda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Oğan, bu kararının ardından dün akşam TRT Haber’de açıklamalarda bulundu. Oğan, seçim öncesi “HÜDA-PAR’la aynı sandığa bir ülkücüyü kessen girmez, olmaz o. HÜDA-PAR’la yan yana durmaz bir Türk milliyetçisi" dediği; AKP listelerinden Meclise giren ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ile ilgili tek bir kelime kullanmadı.

Oğan’ın programdaki açıklamalarından satır başları şöyle:

- “(Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin) Yaptığımız açıklamada da ifade ettik, asla bir pazarlık söz konusu olmadı. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyorlar ki hayal güçlerine şaşırıyorum.”

- “Bir pazarlık görüşmesi değildi. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların def edilmesi konuşuldu. Türk devletleri konuşuldu, Türk Devletleri Teşkilatı konuşuldu. Sığınmacıların bir plan çerçevesinde geri dönüşü konuşuldu.”

- “Elbette ki hassasiyetimiz bunlardır. Bütün konuşulanlar Türkiye'nin daha güçlü olması için neler yapılabilir, nasıl katkımız olabilir bunlar konuşuldu.”

- “Sayın Kılıçdaroğlu'na sadece şu hatırlatmayı yapmak isterim. Siz bugün 2. tura kaldıysanız bu, Sinan Oğan sayesindedir. Bunun farkında mısınız? Cumhurbaşkanlığı kazanmaya dair en ufak bir umut vermemişsiniz. 2. tura kalmışsanız bugün, bizim sayemizdedir. Hala çıkmış bize bir şeyler söylüyorsunuz. Çıksın bize teşekkür etsin.”

- “Sayın Kılıçdaroğlu'ndan da hiçbir talebim olmadı. Ben bir prensip ortaya koydum, ilkelerimizi ortaya koyduk. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı. Benim kırmızı çizgim HDP'ydi. ‘Onları dışarı bırakarak bu seçimi nasıl kazanacaksınız?’ dedim. İkna edici bir cevap alamadım. HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı.”

‘HDP'NİN OLDUĞU YERDE TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLMAYACAKTIR’

- “Bugün itibarıyla HDP sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini ortaya koymuştur. HDP biz desteklemiyoruz deseydi, Kürt vatandaşlarımız istediğine verebilirsiniz deselerdi ben anlayabilirdim. HDP kurumsal bir şekilde desteğini ortaya koymuştur.”

- “3 sene önce yola çıktım ben ve 3 sene önce ‘HDP’yi Türk siyasetinin kilit noktası olmaktan kaldıracağız’ demiştim. HDP'nin olduğu yerde Türk milliyetçileri olmayacaktır. Göreceksiniz.”

OĞAN NE DEMİŞTİ?

27 Mart’ta Habertürk’te Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına katılan Oğan “HÜDA-PAR’la aynı sandığa bir ülkücüyü kessen girmez, olmaz o. HÜDA-PAR’la yan yana durmaz bir Türk milliyetçisi" demişti.