Şimşek ve MB Başkanı Çetinkaya bugün Londra'da olacak

Şimşek ve MB Başkanı Çetinkaya bugün Londra'da olacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, finans çevreleriyle görüşmek için Londra'da olacak.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek finans çevreleriyle bir dizi görüşme gerçekleştirmek için İngiltere’nin başkenti Londra’da olacak. Bugün ve Salı günü yapılacak olan görüşmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere ziyaretinin ve bu ziyaretteki açıklamaların piyasalara yansımalarının halen değerlendirildiği döneme denk geliyor.

Şimşek ve Çetinkaya'nın ziyareti ekonomi çevrelerinde yakından takip ediliyor.

Erdoğan, Mayıs ortasında İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg'e bir röportaj vermiş ve "Düşük faizde ısrarcı olarak yeniden seçilmesi takdirinde ekonomi yönetiminde daha sıkı söz sahibi olacağını" söylemişti. Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Londra gezisinin ardından internet sitesinde yayımlanan makalede, "İktidara geldiği zamandan bu yana 15 yıldır ilk defa yatırımcılar Erdoğan'ın tekrar bir seçim kazanma ihtimalinden heyecan duymuyor" ifadeleri yer almıştı.

Financial Times gazetesinde ziyaret sonrası yayınlanan bir başyazıda ise, liradaki düşüşün önlenememesi halinde 2001 yılındaki kriz öncesi görülen "eski kötü günlerin" yeniden yaşanabileceği yer almıştı.

Gazetede yayınlanan yazıda, "Erdoğan'ın otokratik yönetimi altında Merkez Bankası'nın bağımsızlığı düşüncesi geçerliliğini kaybediyor" ifadesi bulunuyordu.

Erdoğan’ın açıklamalarını takip eden günlerde dövizin tansiyonu tavan yapmış, euro 6 liraya, dolar da 5 liraya tırmanmıştı.

DAHA FAZLA