SIMO Tekstil işçileri hakları için fabrika önünde direnişe devam ediyor!

SIMO Tekstil işçileri hakları için fabrika önünde direnişe devam ediyor!

25 Ekim’de işverenin ekonomik nedenleri gerekçe göstererek fabrikayı kapatması üzerine alacakları içeride kalan SIMO Tekstil işçilerinin mücadeleye devam ediyor.

İzmir Çiğli’de bulunan ve Sun Tekstil için üretim yapan SIMO Tekstil işçilerinin mücadelesi bugün 7’nci gününde. 25 Ekim’de işverenin ekonomik nedenleri gerekçe göstererek fabrikayı kapatması üzerine alacakları içeride kalan işçiler mücadelede kararlı.

İşverenin kapatmadan 15 gün önce haber verdiğini ancak iş aramalarını için kendilerine izin vermediğini belirten işçiler Eylül ve Ekim aylarından maaşlarını, fazla mesai ücretlerini ve kıdem-ihbar tazminatlarını alamadıklarını söyledi. Ağustos ayından bu yana işten çıkarmalar olduğunu, bazı işçilerin 3600 gün üzerinden işten ayrılmaya mecbur bırakıldığı dile getiren işçiler, buna rağmen tazminatlarını alamadıklarını belirtti. Haklarını alamayan 200 işçi bulunuyor.

Fabrikanın kapandığı günden beri işverenle sürekli görüşmeye çalıştıklarını söyleyen işçiler, bu görüşmeler sonucunda ancak içeride kalan maaş alacaklarının üçte ikisini alabildiklerini, işverenin diğer hiçbir alacağını ödemeyeceğini söylediğini aktardı. Bu durum üzerine işçiler Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan SIMO Tekstil önünde direnişe başladı. Haklarını alana kadar buradan ayrılmayacaklarını vurgulayan işçiler, hafta içi her gün fabrikanın önünde olacaklarını ifade etti.

Öte yandan işçiler SİMO Tekstil’in üretim tedarik ettiği Sun Tekstil ile de görüşmeler gerçekleştirdi. İşçiler Sun Tekstil’in bazı şartlar yerine gelirse alacaklarını kısmen de olsa ödeyeceğini söylediği belirtti. Diğer taraftan ise fabrikalarının kapanması ile iş aramaya başlayan işçiler, SİMO Tekstil’den çıktıkları öğrenildiğinde Sun Tekstil ile iş yapan diğer fabrikaların kendilerini işe almadığı söylediler.