Simit Sarayı, İngiltere'deki şubelerini kapatıyor: Çalışanlar ücretsiz izne çıkarılıyor!

Simit Sarayı, İngiltere'deki şubelerini kapatıyor: Çalışanlar ücretsiz izne çıkarılıyor!

Simit Sarayı çalışanları, şube kapatmanın bir salgın önlemi değil, firmanın yaşadığı müşteri kaybına yönelik alınmış bir karar olduğunu söyledi.

İleri Haber - Londra

Simit Sarayı, Covid-19 salgını gerekçesiyle İngiltere’deki şubelerini kapatma kararı aldı. Firmanın, bu şubelerde çalışan işçileri ücretsiz izne çıkardığı öğrenildi.

Simit Sarayı, 100'den fazla şubesinin bulunduğu İngiltere'de, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gerekçesiyle bazı şubeleri şimdiden kapattı. Bir süre içinde tüm şubelerini kapatacağı yorumları yapılan Simit Sarayı, çalışanlarını ise ücretsiz izne çıkarıyor.

ESAS MESELE MÜŞTERİ KAYBI

İngiltere'de salgına karşı henüz karantina uygulanmazken, şube kapatmanın ‘salgını önlemeye dönük bir sorumluluk’muş gibi ilan edilmesi dikkat çekti. Simit Sarayı çalışanları ise şube kapatmanın bir salgın önlemi değil, firmanın yaşadığı müşteri kaybına yönelik alınmış bir karar olduğunu söyledi.

ŞİRKETİN AVUKATI, ERDOĞAN’IN AVUKATI İLE ORTAK

2019’un Aralık ayında yüzde 51'inin Ziraat Bankası tarafından satın alınmasının gündeme gelen Simit Sarayı, 2002 yılında Haluk Okutur, Mehmet Tarakçı ve Abdullah Kavukçu tarafından kuruldu.Simit Sarayı markasının yaklaşık borcunun 500 milyon dolar olduğu ve zor günlerden geçtiği konuşulmuştu.

25 ülkede 11 bini aşkın personeli bulunan Simit Sarayı'nın avukatının, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in ortağı Mustafa Doğan İnal olduğu ortaya çıkmıştı.