Silopi kayyumunun 'icraatları' belediye binasına asıldı

Silopi kayyumunun 'icraatları' belediye binasına asıldı

HDP'li Silopi Belediyesi, kayyum döneminden kalan borçlar ve devredilen taşınmazların listesinin yer aldığı pankartları belediye binasına astı.

HDP'li Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, kayyum döneminden kalan borçlar ve devredilen taşınmazların listesinin yer aldığı pankartları belediye binasına astı. 

Şırnak'ın Silopi Belediyesi’ni 73,1'lik oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanları Süleyman Şavluk ve Adalet Fidan, kasasında 11 milyon TL olan belediyenin kayyum tarafından 133 milyon 453 bin TL borçlandırıldığını ve 19 bin metrekarelik alan ile Kadın Dayanışma Merkezi'nin bedelsiz bir şekilde bazı kurumlara devredildiğini açıklamıştı. 

'İCRAATLARI DA PAYLAŞACAĞIZ'

Kayyum döneminde yapılan tahribata ilişkin çalışmalarını sürdüren eşbaşkanlar, bugün de söz konusu devredilen taşınmazlar ve borçların listesinin yer aldığı afişleri belediye binasına astı. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Fidan, "Bugün astığımız borçlar gibi yarın yaptığımız icraatları halkımızla paylaşacağız” dedi.

Söz konusu borç listesi ve devredilen taşınmazların listesinin yarın da kentte bulunan billboardlara asılacağı aktarıldı.