Silivri’de kötü koşullara karşı açlık grevi 3. haftada

Silivri’de kötü koşullara karşı açlık grevi 3. haftada

Silivri Cezaevi’nde var olan kötü koşulların artarak devam etmesine karşı Cem Özcan adlı tutsak, 14 Eylül’den beri açlık grevinde.

İstanbul’da sık sık kötü koşullarla gündeme gelen Silivri Cezaevi’nde sorunların çözülmesi için 3 haftadır açlık grevi yapılıyor.

2017’de evi basılarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve diğer yargılandığı davalarla birlikte toplam 23 yıl hapis cezası alan Cem Özcan, Silivri Cezaevi’nde kötü koşulların düzeltilmesi için 21 gün önce açlık grevine başladı.

3 kişilik odada 7 kişiyle kalan ve kilo kaybeden Özcan, eşi Dilek Bal Özcan’la yaptığı kapalı görüşte, “Bu şekilde devam ederse şeker ve suyu da keseceğim” dedi.

3 KİŞİLİK ODADA 7 KİŞİ KALINIYOR, TAVANDAN İDRAR AKIYOR

Koşulların iyileştirilmesi amacıyla açlık grevinde olan Özcan’ın eşi Dilek Bal Özcan, hapishanedeki hücrenin tavanından idrar aktığını, mahkumların dilekçe yazmasına rağmen tavanın tamir edilmediğini söyledi. Mahkumların yakınlarına yazdığı mektupların 45 gün sonra postaya verildiğini söyleyen Özcan, “Temmuz’da yazdığı mektup 5 Eylül’de elime ulaştı” dedi.

Çok acil bir durum olmadığı sürece eşinin revire çıkarılmadığını da aktaran Özcan, üç buçuk yaşındaki kızlarının da etkilendiğini, ‘babam ne zaman gelecek’ dediğini belirterek, eşinin sağlığından endişe ettiğini dile getirdi.

Açlık grevi 3. haftasına giren mahkum Özcan’ın tansiyonunun yükseldiği, el ve , ayaklarında uyuşma başladığı öğrenildi. “Sohbet hakkı açlık grevinde olduğundan dolayı tarafına tebliğ edilmeden gasp edilmiştir” diyen Özcan’ın eşi Dilek Bal Özcan, “Bu yüzden revire çıkmamakta. B12 vitamini alamıyor” sözleriyle eşinin sağlığından endişelendiğini ifade etti.