Silivri Cezaevi'nde deprem gecesi koğuşlar açılmadı: 'Sadece bakan izniyle açılır'

Silivri Cezaevi'nde deprem gecesi koğuşlar açılmadı: 'Sadece bakan izniyle açılır'

CHP'li Utku Çakırözer'in Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettiği tutukluların, deprem akşamı yaşanacak bir acil durum karşısında koğuşlarının avluya açılan kapısının açık bırakılması talebine rağmen hapishane yönetimi "O kapı sadece Adalet Bakanı’nın izni ile açılır" diyerek kapıları açmadı.

İleri Haber

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, perşembe günü meydana gelen 5,8'lik İstanbul depreminin tüm şiddetiyle hissedildiği Silivri Cezaevi’ndeki gazeteci, yazar ve sivil toplumcuları ziyaret etti. Çakırözer'in ziyaret ettiği gazeteciler, depreme avludayken yakalandıklarını ve akşam yaşanacak bir acil durum karşısında koğuşlarının avluya açılan kapısının açık bırakılmasını talep ettiklerini söyledi. Fakat tutuklular, hapishane yönetimi tarafından "O kapı sadece Adalet Bakanı’nın izni ile açılır" karşılığını aldı ve Silivri Cezaevi’nde koğuş kapıları bakan bahanesiyle kilitli kaldı.

CHP’li Çakırözer, eski milletvekili ve parti meclisi üyesi Eren Erdem, iş insanı Osman Kavala ve gazeteci-yazar Ahmet Altan’ı tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Çakırözer, 22 bin 700 tutuklu ve hükümlü ile birlikte 490 personelin bulunduğu Silivri Cezaevi’nin son İstanbul depremini tüm şiddetiyle hissettiğini aktardı. Çakırözer, tutukluların depreme avludayken yakalandıklarını belirtti.

'CEZAEVİNİN DEPREM SENARYOSU YOK '

Çakırözer, Eren Erdem’in kendisine ne Adalet Bakanlığı’nın de cezaevi yönetiminin depremde neler yapılması gerektiğine ilişkin bir deprem senaryosunun, acil durum planının olmadığını aktardığını söyledi. Çakırözer, iş insanı Osman Kavala’nın da sarsıntıyı net olarak hissettiğini anlattığını ifade etti.

'ACİL DURUM İÇİN BİLE İZİN YOK'

Çakırözer, Ahmet Altan’ın ise depremi çok şiddetli hissettiklerini, deprem gününün gecesi cezaevi yönetiminden koğuşlardan avlulara açılan kapıların acil durum için açık bırakılmasını istediğini aktardı. Çakırözer, “Cezaevi yönetimi Ahmet Altan’a ‘O kapı sadece bakan izniyle açılır’ yanıtı verilmiş ve tüm İstanbul’un korkudan sokaklarda uyuduğu gece Silivri Cezaevi’nde koğuş kapıları bakan bahanesiyle kilitli kalmış” dedi.