Şili Devlet Başkanı Pinera, 'insanlığa karşı suç işlediği' iddiasıyla yargılanacak

Şili Devlet Başkanı Pinera, 'insanlığa karşı suç işlediği' iddiasıyla yargılanacak

17 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı protestoların devam ettiği ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle 20 kişinin yaşamını yitirdiği Şili'de, Devlet Başkanı Pinera 'insanlığa karşı suç işlediği' iddiasıyla yargılanacak.

İleri Haber

Ulaşım zamlarının ardından 17 Ekim'den bu yana kitlesel protestolara sahne olan ve güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği Şili'de, tepkilerin odağındaki Devlet Başkanı Sebastian Piñera, "insanlığa karşı suç işlediği" iddiasıyla yargılanacak.

Başkent Santiago'daki mahkeme, Pinera'nın yanı sıra İçişleri Bakanı Andrés Chadwick, Jandarma Genelkurmay Mario Rozas ve General Javier Iturriaga hakkında da iddiaların bulunduğu dosyayı kabul etti. 

Dava geçen pazartesi günü Kardeş Halkları Savunma Komitesi ve Adalet Komitesi'ne bağlı 16 avukat tarafından açılmıştı. Hukukçular davanın gerekçesi olarak sivil halka yönelik sistematik saldırıları gösteriyor.

Şili’de ordu ve polis hakkında, birçok kişiyi katlettiği, işkenceler yaptığı, birçok kişiyi kaçırdığı ve cinsel tacizde bulunduğu iddiaları gündemdeydi.