Silahlı saldırıya uğrayan sendika başkanı hayatını kaybetti

Silahlı saldırıya uğrayan sendika başkanı hayatını kaybetti

Lastik İş Sendikası Başkanı Abdullah Karacan, bir lastik fabrikasını ziyareti sırasında silahlı saldırıya uğradı. Karacan, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Arifiye’de bulunan bir fabrikanın bahçesindeki sendika temsilciliğinde silahlı saldırıya uğradı.

İddiaya göre fabrikada çalışan işçilerden Sedat U. (33); Karacan ile görüştüğü sırada öfkelenerek tartışmaya başladı.

Sedat U., Karacan'ın tabancasını alarak ateş ettiği Abdullah Karacan ile yanındaki iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ve Lastik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi yaralandı. Saldırının ardından Sedat U.'nun olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

KARACAN HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine gelen 112 Acil ekipleri, Abdullah Karacan ve Osman Bayraktar’ın ağır, Mustafa Sipahi ise hafif yaralandığını tespit etti. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdullah Karacan, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan Osman Bayraktar ve Mustafa Sipahi'nin tedavisi ise sürüyor.

İŞÇİ GÖZALTINDA

Saldırgan Sedat U. ise bindiği taksi ile kaçmak isterken, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

 

 

 


LASTİK İŞ

Lastik İş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı bir sendika olarak faaliyet yürütüyor.