Silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti

Silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti

İstanbul'da görevli uzman psikiyatrist eski hastası tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan doktor yaşamı yitirdi.

Güncelleme 22.43

Yoğun bakımda bulunan Fikret Hacıosman, saat 21.55 sularında hayatını kaybetti. Hacısoman'ın çalıştığı Bahçelievler Medicana Hastanesi'nden yapılan açıklamada 13 Ekim Çarşamba günü saat 12.00’de, Medicana Bahçelievler Hastanesi önünde ve tüm Türkiye’deki Medicana Hastanelerinde eş zamanlı Dr. Fikret Hacıosman anısına bir tören düzenlenecek ve basın açıklaması yapılacaktır" denildi.

----------------------------------------------------------------------------------------------

İstanbul Bahçelievler'deki özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman yoğun bakıma kaldırıldı. Saldırgan Tunçdemir gözaltına alındı.

Bahçelievler’de özel bir hastanenin Psikiyatri bölümünde görevli uzman doktor Fikret Hacıosman, eski hastası tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Hacıosman,yoğun bakımda.

SALDIRAN KİŞİ YAKALANDI

Saldırgan Serhat Tunçdemir kaçarak Esenler Kazım Karabekir Mahallesi'nde akrabasının evine gitti. Evdekileri rehin alan saldırgan,polis operasyonuyla gözaltına alındı.

'DOKTORLARI HEDEF ALANLARA, HEDEF GÖSTERENLERE LANET OLSUN'

İstanbul Tabip Odası twitter hesabından “Doktorları hedef alanlara, hedef gösterenlere lanet olsun!” dedi.

TTB'DEN AÇIKLAMA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Açıklamada, "3 Ekim 2018 Çarşamba günü, saat 12.30’da tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını hastane bahçelerinde birlikte olmaya davet ediyoruz" denildi.

TTB açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"İnsanı yaşatmak için yemin ettiğimiz mesleğimizi icra ederken, hayat verdiklerimizin saldırısına uğramak içimizi daha çok acıtıyor.

Silahlı kişilerin girebilmesi hastanelerimizin güven vermeyen çalışma ortamları olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırıdan silahlanmayı kolaylaştıran, silah bulundurmayı normalleştiren uygulamalar da sorumludur.

Dr. Fikret Hacıosman’a desteğimizi ifade etmek, güç vermek ve bu vahşi saldırıyı kınamak amacıyla, 3 Ekim 2018 Çarşamba günü, saat 12.30’da tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını hastane bahçelerinde birlikte olmaya davet ediyoruz.

Meslektaşımıza acil şifalar diliyor, bir an önce mesleğine, ailesine ve hastalarına dönmesini bekliyoruz."

'YAŞAM HAKKINI KORUYAMAYAN SAĞLIK SİSTEMİ SAĞLIKSIZDIR'

İstanbul Tabip Odası da yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. "Çalışan sağlığı ve güvenliği, sağlığın korunmasının temel bir bileşenidir. Ancak bugün sağlık sistemi kendi çalışanlarının sağlığını bile koruyamamaktadır.  Yaşam hakkını koruyamayan bir sağlık sistemi sağlıksızdır." denilen açıklamada yarın saat 12.30'da Hacıosman'ın vurulduğu Bahçelievler Medicana Hastanesi önünde toplanma çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Tabip Odası olayın yakın takipçisidir. Haberin duyulmasının hemen ardından Yönetim Kurulu üyeleri hastaneye giderek olay yerinde değerlendirmede bulunmuş, başhekim ve aile üyeleri ile görüşmüştür. 

Çalışan sağlığı ve güvenliği, sağlığın korunmasının temel bir bileşenidir. Ancak bugün sağlık sistemi kendi çalışanlarının sağlığını bile koruyamamaktadır.  Yaşam hakkını koruyamayan bir sağlık sistemi sağlıksızdır.

Her geçen gün başka bir meslektaşımıza, çalışma arkadaşımıza şiddet haberini alıyoruz.  Sağlıkta şiddetin hiçbir biçimine ister fiziksel, ister sözel olsun,  alışmayı, kanıksamayı, duyarsızlaşmayı REDDEDİYORUZ!

Ayrıca bu olay psikiyatrik sorunları olan 18 yaşındaki bir gencin silaha erişimi, bireysel silahlanmanın sadece sağlık çalışanları için değil toplum sağlığı açısından oluşturduğu tehdidin boyutlarını da göstermektedir. Bireysel silahlanmanın önlenmesi ve sağlık hizmeti verilen kurumlarının güvenliğinin sağlanması ACİL bir zorunluluk haline gelmiştir.

Dr. Fikret Hacıosman'a desteğimizi ifade etmek, güç vermek ve bu vahşi saldırıyı kınamak amacıyla, tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını 3 Ekim 2018 Çarşamba günü 12:30'da olayın gerçekleştiği Bahçelievler Medicana Hastanesi önünde toplanmaya ve saat 13:00'de  yapılacak basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz."

DAHA FAZLA