Şikago Belediye Başkanı, televizyon yayınında Trump'a küfür etti!

Şikago Belediye Başkanı, televizyon yayınında Trump'a küfür etti!

Şikago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, katıldığı televizyon programında ABD Başkanı Donald Trump'ın şiddeti körüklediğini öne sürerek "Kendisine iki kelimem var, F ile başlıyor U ile bitiyor" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından ülkenin dört bir yanında polis şiddetine ve ırkçılığa karşı isyan büyüyor.

Şikago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, katıldığı bir yerel televizyon programında isyanla ilgili açıklamalarda bulunurken, ABD Başkanı Donald Trump'ın eylemcilere yönelik ifadelerinin son derece tehlikeli ve kutuplaştırıcı olduğunu şu sözlerle vurguladı:

"(Trump'ın) amacı halkı kutuplaştırmak, yerel yönetimi istikrarsızlaştırmak ve bazılarının ırkçı dürtülerini uyandırmak. Kesinlikle bunu yapmasına izin vermemeliyiz.

Bu adamın alaycı bir şekilde, bu inanılmaz acı verici olaydan siyasi kazanç elde etmeye çalışmasına sessiz kalmayacağım. Ben siyahi bir kadınım ve liderim. Bu rahatsız edici sözler karşısında kendimi ifade etmek zorunda hissediyorum. Özellikle bunu söyleyen devlet başkanıysa ona karşı kullandığım sözlerden dolayı da özür dilemiyorum. Asıl kendisi özür dilemeli"

'TRUMP'A İKİ KELİMEM VAR, F İLE BAŞLIYOR U İLE BİTİYOR'

Ayrıca programda Lightfoot, Trump'ın eylemcilere yönelik tutumunu eleştirdikten sonra Trump'a seslenerek şunu söyledi:

"Trump'a söylemek istediğim şeyleri kodlayacağım, sadece iki kelimede ifade edeceğim 'F' ile başlıyor 'U' ile bitiyor."