Siirt'te kayyum, 54 belediye işçisini tek mesajla işten çıkardı!

Siirt'te kayyum, 54 belediye işçisini tek mesajla işten çıkardı!

HDP'li Siirt Belediyesi’ne atanan kayyum, belediyenin temizlik işlerinde çalışan 54 emekçiyi hiçbir gerekçe gösterilmeden atılan tek mesajla KHK ile işten çıkardı.

İzel Sezer - @izelsezer

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeyken, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Mayıs’ta kayyum atanan Siirt Belediyesi’nde kayyum, belediyenin temizlik işlerinde çalışan 54 emekçiyi hiçbir gerekçe göstermeksizin işten çıkardı.

Belediyeye kayyum yardımcısı olarak atanan Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzulllah Canpolat, Siirt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in kararıyla, belediye bünyesinde çalışan 33’ü geçici personel olmak üzere 54 emekçinin işine son verdi.

YETKİSİ OLMAMASINA RAĞMEN KHK İLE İŞTEN ÇIKARDI!

Bakanlar Kurulu’nun yetkisinde olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten çıkarmaya yetkisi bulunmayan kayyum yönetimindeki belediye tarafından işten çıkarılan emekçilere gönderilen tebligatta, iş akitlerinin feshedildiği ve emekçilerin KHK sebebiyle görevden uzaklaştırıldığı ifadeleri yer aldı.

TEK MESAJLA İŞTEN ÇIKARILDILAR

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında işten çıkarmaların yasaklanmasına aldırış etmeyen ve yasada var olan 15 gün öncesinden bildirme süresini de gözetmeyen kayyum, işçilere hiçbir ön bilgilendirme yapmadığı gibi tek mesajla KHK ile işten çıkararak emekçilerin yasal haklarından yararlanmasını da engelledi.