Siirt'te HDP'li eş başkanlar 'ev hapsi' şartıyla serbest bırakıldı

Siirt'te HDP'li eş başkanlar 'ev hapsi' şartıyla serbest bırakıldı

Siirt'te İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanan HDP'li belediye eş başkanları ve belediye çalışanları, çıkarıldıkları mahkemece ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP'li Siirt Belediyesi Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, HDP'li Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, HDP'li Kurtalan Belediyesi Eş Başkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, görev yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandıktan sonra gözaltına alınarak, tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkemece "adli kontrol" ve "ev hapsi" şartlarıyla serbest bırakıldı.

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Köneş, mazbatası verilmeyen Resul Kaçar ile Beşir Aksu, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül ise, tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

‘HER SEFERİNDE KAZANIYORUZ’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Dört gündür adliye önünde bekleyen HDP’lilerden Beşir Kaya, kayyum atamalarına tepki göstererek, bu durumu “zulüm” ve “Kürt halkına hakaret” olarak nitelendirdi. Kaya, “Zulümden başka bir şey yoktur. Belediyeyi her seferinde kazanıyoruz. Yine kayyum atıyorlar. Bunu yine kabul etmeyeceğiz” dedi.

Tüm gece boyunca kaldırımda bekleyen ve yorulunca kaldırımda bir karton bularak uyuyan yurttaşlardan Remzi Türköz ise, “Bu bir direniştir. Kayyum iradesini kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Bekleyenler arasında bulunan Baykan Belediyesi Eş Başkanı Özden Gülmez’in babası Nahir Gülmez, “AKP’ye oy verirsen helal, HDP’ye oy verirsen olmaz! Onlara kayyum diyoruz, kayyum demek bile onlara övgüdür bu kayyum değil, bu bir gasptır” diyerek tepkisini dile getirdi.

DAHA FAZLA