Sigaraya zam geldi

Sigaraya zam geldi

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara zam geldiğini açıkladı ve yeni fiyatları paylaştı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya zam geldiğini açıkladı ve yeni fiyatları paylaştı. 

'SİGARALAR 20 TL'Yİ GEÇECEK'

Sigaraya zam yapılacağına ilişkin çeşitli iddialar konuşulurken, konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, asgari ücretin duyurulmasının ardından sigaraya zam beklediklerini belirtmiş ve "Zam oranı en az 2 TL ama 3-5 TL de konuşuluyor. Sigaralar 20 TL'yi geçecek" demişti.

Aybaş, alkole de ÖTV zammı geleceğini söylemişti.

'BİZİ TÜKETİCİ İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİN'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aybaş, firmaların zam beklentisi nedeniyle ürün dağıtımında kısıtlamaya gittiğini vurgulayarak, şu çağrıda bulunmuştu

"Buradan sigara firmalarına, pazarın liderleri 3 firmaya açıkça sesleniyoruz. Ya ürünleri kısıtlamayın, ticari etik gereği satışınızı yapın. Ya da zam gelecekse biran evvel yapın. Bizi tüketici ile karşı karşıya getirmeyin, Türkiye geneli tekel bayileri olarak tepkimiz büyük olacaktır."

'STOKÇULUK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ'

Aybaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, stokçuluk iddialarına ilişkin de, "Şimdi şu şekilde alkol içecekleri ithal olduğu için ve genelde ithalatta sıkıntı olduğu için bir çok firmada da ürün yok. Kısıtılı alabiliyoruz. Stokçuluk doluğunu düşünmüyoruz" ifadesini kullanmıştı.

ZAM GELDİ

Aybaş'ın açıklamalarının hemen ardından sigaraya zam kararı duyuruldu. Aybaş, yeni fiyat listesini kişisel Twitter hesabından paylaştı.

DAHA FAZLA