Sierra Leone'deki yakıt tankeri patlamasında en az 99 kişi hayatını kaybetti

Sierra Leone'deki yakıt tankeri patlamasında en az 99 kişi hayatını kaybetti

Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da bir yakıt tankerinin patlaması sonucu en az 99 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Afrika'nın batısındaki Sierra Leone'de kaza yapan bir tankerden sızan benzini toplamaya çalıştığı iddia edilen çok sayıda kişi, yaşanan patlamada hayatını kaybetti.

Kazanın, başkent Freetown'da bir otobüsün benzin tankerine çarpması sonucu gerçekleştiği bildirildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre kentin dış mahallelerinden Wellington'daki bir benzin istasyonunda yaşandığı belirtilen kaza sonrası açıklamada bulunan bir morg yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada olayın ardından 99 cansız bedenin kendilerine ulaştırıldığını söyledi. Reuters'a konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Amara Jambai yaklaşık 100 kişinin de hastanelerde tedavi edildiğini belirtti.

ÇOK SAYIDA AĞIR YARALI VAR

AFP'ye konuşan bir Kızılhaç görevlisi ise "Dün gece olay yerinden ambulanslarımızla 80 ceset taşıdık" dedi. Ajans çok sayıda kişinin de ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Facebook'tan açıklama yapan Freetown Belediye Başkanı Yvonne Aki-Sawyerr, patlamanın, çevredeki insanların kazada hasar gören tankerden sızan benzini toplamaya çalıştığı sırada meydana geldiğini ve ölenler arasında bu kişilerin de olduğunu belirtti. Ancak paylaştığı metinde daha sonra değişikliğe giden Aki-Sawyerr, benzin toplayan kişilerle ilgili kısmı açıklamasından çıkardı. Belediye Başkanı ayrıca kaza sonrası yayınlanan görüntülerin "yürek parçalayıcı" olduğunu ifade etti.

Haberde Ulusal Afet Yönetimi Birimi'nin başındaki Sierra Leoneli yetkili Brima Bureh Sesay "Bu, çok ama çok korkunç bir kaza" açıklamasında bulundu.