Şiddete maruz kalan genç kadın: Kendimi güvende hissetmiyorum ama sessiz kalamam

Şiddete maruz kalan genç kadın: Kendimi güvende hissetmiyorum ama sessiz kalamam

Üniversitesi öğrencisi Büşra Uslu, iş arkadaşı erkek tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı. Uğradığı şiddeti sosyal medyaya taşıyan Büşra Uslu İleri Haber’e konuştu.

İleri Haber

Edirne’nin Keşan ilçesinde özel bir şirkette çalışan Çanakkale Üniversitesi öğrencisi Büşra Uslu, şirket arkadaşı bir erkek tarafından darp edildi. Uslu, “Kendimi kesinlikle güvende hissetmiyorum ama sessiz kalıp da hiçbir şey yapmadan durabilecek biri de değilim” dedi.

Hala yaşadıklarının şokunu atlamadığını söyleyen Uslu, şiddet faili erkek için, "İnsan içinde bu kadar rahat gezebiliyor olmasını kaldıramıyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Üniversitesi'nde okuyan aynı zamanda Keşan'da çalışan Uslu, fail tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını aktardı. Uslu, maruz kaldığı şiddetin ardından kendisiyle konuşmak isteyen failin kaldığı yere geldiğini, kendisine burada da fiziksel şiddet uygulandığını aktardı.

Vücudunda halen darp izleri bulunan Uslu, yaşananları duyan oda arkadaşının gelerek olaya müdahale ettiğini, buradan sağlık kuruluşuna gittiğini söyledi.Darp raporu alan Uslu, avukatıyla birlikte suç duyurusunda bulunacağını aktarırken, polisin uzaklaştırma kararı verdiğini fakat kararın 200 metrelik bir mesafeyi öngördüğünü ifade etti.

Bu kararın hayati tehlikesini azaltmadığını söyleyen Uslu, "Polis uzaklaştırma kararı verdi, evet mesaj atamıyor, arayamıyor ve 200 metre yanıma gelemiyor ama 200 metreden de bir insanı vurmak hiç de zor değil. Kendimi kesinlikle güvende hissetmiyorum ama sessiz kalıp da hiç bir şey yapmadan durabilecek biri de değilim" dedi.

 

DAHA FAZLA