Şiddet gösterdiği hayvanlara 100 kilo mama almak zorunda kaldı

Şiddet gösterdiği hayvanlara 100 kilo mama almak zorunda kaldı

Denizli’de sokak hayvanlarının bakımını yapan bir kadın, kendisiyle aynı mahallede oturan ve hayvanlara saldıran bir şahıstan 3 defa şikayetçi oldu. Mahkeme, 3. şikayette şahısa “100 kilo mama alma” cezası verdi.

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde bulunan Gökova Mahallesi’nde ikamet eden ve sokak hayvanlarının bakımını yapan Gülşah Kurt, 12 Mayıs 2017’de kendisine ve hayvanlara saldıran ve aynı mahallede ikamet eden S.C. isimli şahıstan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine, Denizli 1. Aile Mahkemesi’nde açılan dava sonucunda mahkeme, 26 Temmuz’da Gülşah Kurt’a 1 ay koruma kararı verdi. S.C’nin, koruma kaldırıldıktan sonra Gülşah Kurt’u yine rahatsız etmesiyle mahkeme S.C’ye “6 ay uzaklaştırma” cezası verdi. Ancak Gülşah Kurt, cezalara rağmen yine kendisine sözlü sataşmada bulunan ve evin çevresinde bulunan hayvanlara saldırmaya çalışan S.C’den tekrar şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine, mahkeme bu defa uzlaşma yoluyla S.C’ye, Dünya Hayvan Hakları Günü olan 4 Ekim’de hayvanlara verilmek üzere “100 kilo mama alma” cezası verdi. Cezanın ardından S.C, aynı gün 6 çuval köpek maması ve 6 paket de kedi maması alarak Gülşah Kurt’un eşine teslim etti.

“CEZANIN DAHA AĞIR OLMASI GEREKİYOR”

Dünya Hayvan Hakları Günü’nde adaletin yerini bulduğunu söyleyen Gülşah Kurt, mahkemeden 150 kilo mama istediğini, ancak 100 kilonun kabul edildiğini belirterek, “Yemler gelir gelmez sokak hayvanlarına dağıttık. Bir çuval kaldı, o da kısa sürede gerektiği yerlere yani sokak hayvanlarına dağıtılacaktır. Yani bence ceza daha ağır olması gerekiyor ama bu iyi bir şey. Çünkü zarar vermeye çalıştığı hayvanlar için, çünkü olayın başlangıcı oydu, kendisi mama temin etti. Şu an bundan daha iyi ceza düşünemiyorum.” diye konuştu.

DAHA FAZLA