Şiddet, çıplak arama, tecavüz tehdidi... Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistlerine işkence!

Şiddet, çıplak arama, tecavüz tehdidi... Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistlerine işkence!

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylem sonrası hedef gösterilerek gözaltına alınan LGBTİ+ aktivistlerine işkence yapıldığı öğrenildi.

İleri Haber

AKP’li Melih Bulu’nun rektör atanmasına karşı dün Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan eylem sonrası hedef gösterilen ve evlerine yapılan baskınla gözaltına LGBTİ+ aktivistleri Yıldız İdil ve Havin’in çıplak arama zorlaması, LGBTİ+'lere ayrımcı muamele, tecavüz tehdidi, fiziksel-psikolojik şiddete maruz bırakıldıkları öğrenildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge Milletvekili aday adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış, buna karşı ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen yüzlerce öğrenci dün Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek eylem yapmıştı. Polis, protestolarda öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve bazı öğrencileri işkenceyle gözaltına almaya çalışmıştı.

Eylem sonrası hedef gösterilen öğrencilerden 17 kişi sabaha karşı evlere yapılan TEM baskınıyla gözaltına alınmıştı. 

HER AŞAMADA FİZİKSEL ŞİDDET

Gözaltına alınanlar bugün avukatlarıyla görüştü. Edinilen bilgiye göre, gözaltında bulunan LGBTİ+ aktivistleri Yıldız İdil ve Havin’in gözaltına alındıkları sırada ve devamında polis aracı ile emniyette şiddete maruz bırakıldığı öğrenildi.

TECAVÜZ VE ÖLÜM TEHDİTLERİ, ÇIPLAK ARAMA ZORLAMASI

Fiziksel şiddetin yanında sürekli tecavüz ve ölüm tehdidine maruz bırakılan aktivistlere ayrıca çıplak arama zorlaması da yapıldı.

TEŞHİR ETTİLER, AYRIMCI SÖYLEMDE BULUNDULAR

LGBTİ+ aktivistlerinin hastanedeki sağlık kontrolü sırasında  ise bir polisin “Bunlar polisi tehdit edenler, bunlar polise saldıran toplar” diyerek hem gözaltındakileri teşhir ettiği, hem de LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemde bulunduğu belirtildi.

ÖĞRENCİLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Öte yandan edinilen bilgilere göre, gözaltındakiler açlık grevine başladı. Dosyalara ilişkin delil toplama sürecinin devam ettiği ifade edilirken, gözaltı sürelerinin uzaması bekleniyor.