Sidar Uygurlar'ın katili Yılmaz Geyik 103 gün sonra yakalandı

Sidar Uygurlar'ın katili Yılmaz Geyik 103 gün sonra yakalandı

Şanlıurfa Siverek’te 12 Mart günü bir arabayı ‘solladığı için’ öldürülen Sidar Uygurlar'ın katili Yılmaz Geyik isimli şahıs, 103 günlük adalet mücadelesinin ardından yakalandı.

İleri Haber

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 23 yaşındaki Sidar Ugurlar 12 Mart 2020 günü bir arabayı ‘solladığı için’ öldürüldü. Sidar'ın katili Yılmaz Geyik isimli şahıs ise aradan aylar geçmesine rağmen bulunamıyordu.

Çeşitli suçlardan dolayı 11 yıl hapis yatan, uyuşturucu kaçakçılığı, darp gibi suçlardan da 5 farklı dosyası bulunan Yılmaz Geyik, 103 gün aradan sonra bu sabah yakalandı.

SİVEREK'TE YAKALANDI

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Sidar'ın katili Yılmaz Geyik'in Siverek'te yakalandığını duyurdu. Erin, "Henüz hayatının baharında olan #SidarUygurlar’ın katil zanlısı Y.G., emniyet teşkilatımızın uzun takip ve titiz çalışması sonucu bugün sabaha doğru Siverek‘te yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 12 Mart’ta ‘trafikte kendisini solladığı için’ Sidar Uygurlar isimli genç, Yılmaz Geyik isimli şahıs tarafından öldürülmüştü.

Tüm deliller Yılmaz Geyik’in katil olduğunu işaret etmesine ve cinayetin görüntüleri olmasına rağmen katil bulunamıyordu.

İleri Haber'e konuşan Sidar'ın ablası Bahar Uygurlar, “O günden bu yana hiçbir gelişme yok. Yer yarıldı da içine girmiş. Polisler ‘Bu adam zaten sabıkalı, bulmak zor ama iki üç güne buluruz’ diyor. Bir şeyler yapmayalım, bir yerlere başvurmayalım diye oyaladılar” demişti.

HDP’li vekil Ayşe Sürücü, konuyu Meclis gündemine taşımış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, güvenlik güçlerinin Yılmaz Geyik’i yakalamak için neden harekete geçmediğini sormuştu.

[ih2]