Sicilya'da Viking torunlarının mezarları bulundu

Sicilya'da Viking torunlarının mezarları bulundu

Vikinglere ait olduğu düşünülen 800 yıllık mezarlara ulaşıldı.

İtalya'nın Palermo şehri yakınlarındaki San Michele del Golfo kilisesinin yakınında bulunan 800 yıllık mezarların Normanlar'a ait olduğu düşünülüyor.

Mezarlara ulaşan arkeologlar gömülü bireylerin Vikingler Kuzey Fransa’ya yerleştiğinde ve Encyclopedia Britannica’ya göre kendi dükünü kurduklarında ortaya çıkan bir grup olan Normanlar olduğu düşünüyor.

'RUHBAN SINIFININ ÜYELERİ'

Kazıları yürüten Sławomir Moździoch, “Mezarlıklara gömülen ölülerin bir kısmı, bazı mezarların formunun gösterdiği gibi şüphesiz elit veya ruhban sınıfı üyeleriydi.”  dedi.

Arkeofili’nin makalesine göre Moździoch ve meslektaşları, buradaki on mezarı inceledikten sonra, mezarlardan üçünün kadınlara ve iki mezarın ise çocuklara ait olduğunu tespit ettiler.

Mezarlarda hiçbir mezar eşyası bulunamadı, ancak antropologlar tarafından yapılan bir görsel inceleme, ekibin bu mezarlardaki insanların Batı Avrupa’dan geldiğine karar vermesine yardımcı oldu.

Bu da, muhtemelen Kuzey Fransa’dan gelen Normanlar oldukları anlamına geliyor.

Moździoch, “Yerel antropologa göre, burada gömülü olan insanların iskeletlerinin büyüklüğü ve masif yapısı bu kökene işaret ediyor.”  Açıklamasında bulundu.
 

DAHA FAZLA