SGK açıklamıştı: İlaç raporu süreleri hala uzatılmadı

SGK açıklamıştı: İlaç raporu süreleri hala uzatılmadı

Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

İleri Haber

CHP’li Levent Gök, SGK’nin, belirlenen ilaç grupları dışındaki ilaçlara ait raporların sürelerinin 30 Nisan 2022 tarihine kadar uzatıldığını açıklamasına rağmen rapor sürelerinin halen uzatılmadığını söyledi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Gök, “Yapılan resmi duyuruya rağmen ortaya çıkan mağduriyetler yurttaşlarımızın devlet kurum ve kuruluşlarına karşı güvenini derinden sarsmaktadır” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası (GSS) Müdürlüğü tarafından 21 Ocak’ta yapılan duyuruda, belirlenen ilaç grupları dışındaki ilaçlara ait raporların sürelerinin 30 Nisan 2022 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök ise duyurunun üzerinden geçen süreye rağmen rapor sürelerinin halen uzatılmadığını, ilaç ihtiyacı bulunan ve ileri yaştaki yurttaşların mağdur olduğunu söyledi.

‘YURTTAŞLAR GEREKLİ İŞLEMLERİ BEKLİYOR’

“Son günlerde ülke genelinde etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava sağlık kurumlarına ulaşımı daha da zorlaştırmakta, ilaca erişemeyen yurttaşlarımız gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesini beklemektedir. Yapılan resmi duyuruya rağmen ortaya çıkan mağduriyetler yurttaşlarımızın devlet kurum ve kuruluşlarına karşı güvenini derinden sarsmaktadır” diyen Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Gök, önergesinde şu soruları yöneltti:

- 21 Ocak 2022’de 31 Nisan 2022 tarihine kadar süreleri uzatılacağı duyurulan ilaç raporları duyurunun üzerinden 4 gün geçmiş olmasına rağmen neden uzatılmamıştır?

- Söz konusu duyuruya istinaden süresinin uzatılması gereken ilaç raporlarının sayısını açıklar mısınız?

- İlaç raporunun süresi dolmuş olduğu için ilaçlarına erişemeyerek mağdur olan yurttaşlarımızın sayısını açıklar mısınız?

- Yapılan duyuruya rağmen ilaç raporu uzatılmamış kaç yurttaşımız bu süreçte bir sağlık kurumuna giderek ilaç raporu veya reçete almıştır?