Sezgin Tanrıkulu, sıkıyönetim koşullarından örnekle anlattı: Şu an Yargı duvar gibi!

Sezgin Tanrıkulu, sıkıyönetim koşullarından örnekle anlattı: Şu an Yargı duvar gibi!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ebru Timtik’in yaşamını yitirmesine ilişkin konuşmasında Yargı’nın durumunu sıkıyönetim koşullarından örnekle açıkladı.

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve eski Diyarbakır Baro başkanlarından Sezgin Tanrıkulu, 238 gündür ölüm orucunda olan ve yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik ile ilgili konuşmasında, 1986 yılında sıkıyönetim koşullarında Diyarbakır’da yaşadığı bir olay üzerinden Yargı’nın bugünkü durumunu anlattı.

Tanrıkulu, o günlerle bugünün arasındaki farklı şu şekilde anlattı:

“1986 yılında ben Diyarbakır Barosu’nun genel sekreteriydim. Diyarbakır Cezaevi’nde ölüm oruçları vardı.  12 Eylül sonrasında sıkıyönetim koşullarının ne kadar berbat bir durumda olduğunu aşağı yukarı herkes bilir. Ölüm oruçları vardı ve ölüm eşiğine gelinmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı akşam saatlerinde beni ve baro başkan yardımcısını evlerimizden aldırdı, görüştük ve bize cezaevinin koğuşlarını açtı. ‘Gidin konuşun, aracılık yapın, bu süreç ölüm olmadan bitsin” dedi. Bakın sıkıyönetim koşulları… Sıkıyönetim koşullarında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ölüm olmasın diye bizleri arayıp cezaevine gönderdi. Şimdiyle bir karşılaştırın. Yargı duvar gibi, kimseye ulaşmak mümkün değil. Siyaset kurumu, ölümden başka bir şey istemiyor.”