Sezgin Tanrıkulu partisini eleştirdi: CHP kaybetti, Erdoğan kazandı

Sezgin Tanrıkulu partisini eleştirdi: CHP kaybetti, Erdoğan kazandı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, partisinin Suriye tezkeresine ''evet'' demesini eleştirerek, ''CHP kaybetti, Erdoğan kazandı'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün basına kapalı grup toplantısında partisinin Suriye harekatına yönelik yönelik tavrını eleştirdi. CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak barıştan yana olması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu’nun, Suriye-Irak tezkeresine CHP’nin ‘evet’ demesinin yanlış olduğunu söylediği belirtildi.

Tanrıkulu’nun, Suriye’ye yapılan harekatta gelinen noktada Türkiye’nin ve CHP’nin kaybettiğini, Erdoğan’ın ise kazandığını dile getirdiği öğrenildi. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına CHP’nin daha fazla tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu’nun bu konuda komisyon kurma önerisinde bulunduğu belirtildi.

KILIÇDAROĞLU 'İÇİMİZ YANA YANA EVET DİYORUZ' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkereye evet denilmesinin ardından yaptığı açıklamada ''İçimiz yana yana evet diyoruz'' demiş ve eleştirilere neden olmuştu.