Sezgin Tanrıkulu, kripto paralarla ilgili 3 yıl önce verdiği soru önergesini hatırlattı: ‘Hiçbir önlem alınmadı’

Sezgin Tanrıkulu, kripto paralarla ilgili 3 yıl önce verdiği soru önergesini hatırlattı: ‘Hiçbir önlem alınmadı’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kripto para borsası THODEX’in sahibi Faruk Fatih Özer'in 391 bin yatırımcıyı 2 milyar dolar dolandırıp kaçtığı iddialarının ardından bir açıklama yaparak, 3 yıl önce dönemin başbakanı Binali Yıldırım’a verdiği soru önergesini hatırlattı.

İleri Haber

Kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto parayla yurt dışına çıktığı iddialarının ardından kripto paralar üzerinden vatandaşların dolandırılmasına yönelik konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Kripto para borsası ve dolandırıcılık ile ilgli bu soruları bundan tam 3 yıl önce 5 Ocak 2018 tarihinde sormuşuz ve sonuçta bir düzenleme yapılmadı, herhangi bir önlem alınmadı" dedi. 

Özer ile ilgili iddiaların gerçek olması halinde Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası ile karşılaşacağımızı belirten Tanrıkulu, "Hükümet kripto para dolandırıcılığını engellemek veya yatırımlar sebebiyle doğabilecek mağduriyetlerin için herhangi bir yasal düzenleme çalışası yapmakta mıdır?" sorusuna verilen yanıtı da paylaşarak, “Bu sorumuza süresinden sonra bir cevap verilmiş. Cevabı veren Başbakan Yardımcısı şunu söylüyor: Değerlendirmeler sonrasında kripto paralarla işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiği vurgulanarak kripto paralar ile ilgili işlem yaptıklarında olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerektiği belirtilmiştir. Yani sadece ve sadece öneri var yurttaşlarımıza. Yani hükümetin, devletin alması gereken tedbirle ilgili hiçbir şey yok. Eğer bununla ilgili işlem yapıyorsanız dikkatli olun diyor. Kim diyor? Bu hükümet diyor" ifadelerini kullandı.