Sezgin Baran Korkmaz, Uğur Dündar ve CHP Milletvekili Başarır'a dava açtı

Sezgin Baran Korkmaz, Uğur Dündar ve CHP Milletvekili Başarır'a dava açtı

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisine ve Uğur Dündar'a dava açtığını söyledi.

Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz, Gazeteci Uğur Dündar ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a dava açtı.

ABD'nin talebiyle Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz, Dündar ve Başarır'a manevi tazminat davası açtı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin açıklamasında Sezgin Baran Korkmaz’ın "küçük düşürüldüğü" gerekçesiyle dava açtığını belirterek "Peki Sezgin Baran Korkmaz ve onunla bu ülkede iş tutanlar, ona yargıda kalkan olanlar, siz bizim ülkemizi küçük düşürmediniz mi? Biz, Sezgin Baran Korkmaz’ı daha ne kadar küçültebiliriz ki? Eğer bir ülkede yargı görevini yapmazsa ya da yargı görevini yapıp tamamlamazsa yavuz hırsız ev sahibini bastırır" ifadelerini kullandı.

'KENDİSİYLE İŞ TUTANLARA DAVA AÇMADILAR, 'BEN DAVA AÇAYIM' DEDİ'

Korkmaz’ın şu an yurt dışında tutuklu bulunduğunu söyleyen Başarır, "Ülkemizde gördük ki Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlığındaki tedbiri kaldırdılar, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdılar. Sezgin Baran Korkmaz baktı ki kendisiyle iş tutan bir sürü insana dava bile açmadılar, ben dava açayım dedi, Uğur Dündar’a, Ali Mahir Başarır’a. Nasıl bir dönemde yaşıyoruz. Bunu duyduğumda inanamadım. Bu kişi bize dava açma cesaretinde bulunuyor. MASAK raporunu, hakkındaki iddiaları görmüyor herhâlde hiç kimse. O MASAK raporunu Uğur Dündar yazmadı, ben yazmadım. Kara para aklama suçunu işlediğine dair o raporu biz ortaya koymadık. İşte benim ülkemde yargı görevini yapmazsa, Sezgin Baran Korkmaz’da siyasetçiye, gazeteciye dava açacak cesareti kendinde bulur. Yazıklar olsun" şeklinde konuştu.