Sezai Temelli: Sorunların kaynağı AKP'dir

Sezai Temelli: Sorunların kaynağı AKP'dir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da gündemi değerlendirdi. Temelli burada yaptığı konuşmasında, "Sorunların kaynağı AKP'dir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır’da yapılan 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı'nda konferans bileşenleri ve delegelerle birlikte açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde partililere seslenen Temelli şunları söyledi:

'MUHALEFETİ TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN SORUMLULUK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

“Toplumsal barış ve adalet temelinde bir siyaseti Türkiye halklarının hizmetine sunmak tüm siyasi aktörlerin öncelikli görevidir. Hiç kuşkusuz savaş başta emekçiler, kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm toplumun bugününe ve yarınına saldırıdır. Şu çok açık ki, siyasi iktidarın ana gövdesi olan AKP, yaşanmakta olan sorunların kaynağıdır ve bu sorunların çözümünde de birinci dereceden muhataptır. Bu sorunların ortak akılla çözülmesi için siyasi iktidar çatışma, kutuplaştırma ve gerginlik yaratan politikalardan vazgeçmeli, demokrasi ve hukuk dışı uygulamalarına son vermelidir. Demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konularında ise siyasi ve tarihsel sorumluluğu gereği olarak her kesimin açık tutum belirlemesi gerekir. Başta CHP olmak üzere parlamentoda yer alan ve parlamento dışında olan tüm siyasi partileri toplumsal barış için sorumluluk almaya, savaş politikalarına karşı çıkmaya çağırıyoruz.”