Sezai Temelli: Seçimin belirleyeni HDP oldu

Sezai Temelli: Seçimin belirleyeni HDP oldu

Sezai Temelli, İmamoğlu’nun büyük farkla kazandığı yenilenen İstanbul seçiminin belirleyeninin “HDP’nin yaklaşımı” olduğunu belirtti.

Yenilenen İstanbul seçimlerinde İmamoğlu’nun AKP’li aday Yıldırım’a fark atarak kazanmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim sonuçlarını partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. İmamoğlu’nu kutlayan Temelli, “Umuyorum halklarımızın sandığa yansıttığı irade, bu irade önümüzdeki dönemde kentin yönetimine de demokratik bir anlayışı katkı olarak sunacaktır. Türkiye’nin yerel demokrasiye ihtiyacı var” sözlerini dile getirdi.

Temelli, “Türkiye siyaseti açısından önemli bir eşiği geride bıraktık. Bugüne kadar gelen dayatmacı, kutuplaştırıcı siyaseti hep reddettik. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şeyin uzlaşmacı, müzakereci bir anlayış olduğunu söyledik. Türkiye’nin acilen demokrasi, barış kulvarına dönme ihtiyacı vardır. İstanbul seçimlerinden çıkardığımız en önemli sonuç bu olmalıdır” dedi.

‘SANDIK TÜRKİYE’NİN TIKANMIŞ SİYASETİ İÇİN ÖNEM TAŞIYORDU’

İmralı Cezaevi’ndeki terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın seçimden üç gün önce açıklanan mektubuna değinen Temelli, “Orada en önemli vurgulanan şey demokratik anayasa meselesiydi. Sayın Öcalan’ı seçim sandıklarına sıkıştırmak zaten onu anlamamak olur. Demokratik anayasa sürecinin önünün açılması için de HDP seçmeninin bu seçimde oynayacağı rol büyük önem taşıyordu. Sandığa gitmek Türkiye’nin tıkanmış siyasetinin önünün açılması için büyük önem taşıyordu, 31 Mart’ta olduğu gibi 23 Haziran’da da bunu yaptık.” diye konuştu.

‘DEMOKRASİ KAZANDI’

Temelli, “Bu akşam tekrar söylüyorum ki demokrasi, barış ve umut kazanmıştır” diye konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu günün galibi Kürtler ve HDP olmuştur, nokta” dedi.