Sevinç Korkmaz: Vazgeçmek için de bunlar geçerli sebepler değil

Sevinç Korkmaz: Vazgeçmek için de bunlar geçerli sebepler değil

Gizli tanık ifadesiyle tutuklanan üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz'a verilen 59 yıllık ceza Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Konuyla ilgili olarak Baran Barış Korkmaz'ın ablası Sevinç Korkmaz İleri Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Volkan Karadede - @VolkanKaradede

Dersim'de üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz'a, eşkalini bile tarif edemeyen gizli tanığın çelişkili ifadelerine dayanılarak verilen 59 yıl hapis cezasını bugün Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından onadı.

Verilen hukuksuz kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Baran Barış Korkmaz'ın ablası Sevinç Korkmaz durum hakkında İleri Haber'e açıklamalarda bulundu.

'ÇOK UMUTLANMIŞTIK; ÇÜNKÜ...'

Baran Barış Korkmaz ile ilgili basında çıkan önceki haberlerin umut verici olmasından dolayı böyle bir kararı beklemediklerini dile getiren Sevinç Korkmaz, "O dönemde biz çok umutlanmıştık çünkü; basının, bu tarz haberlerle kararlar üzerinde etki yarattığını gazeteci arkadaşlar bize söylediklerinde umut doluyduk. Bunun yanı sıra hukukçular da bize ulaştı ve böyle uydurma nedenlerden dolayı cezanın çıkmayacağını, bu kararın hiç bir dayanağının olmadığını ve bozulacağını, sadece gözdağı verilmek için bu kararın çıktığını söylediler" dedi.

'BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ 59 YIL ALACAK NE YAPMIŞ OLABİLİR?'

"Ailesi olarak mahkemeye giderken, ziyarteine gidip gelirken hep içimizde bu kararın bozulacağına dair bir umut vardı" diyen abla Korkmaz, "Baran'ın kaldığı yerde FETÖ'den mahkum olanlarda var ve onların aileleri bile Baran'ın boşu boşuna yatığını, bu olayın komplo olduğunu söylüyorlar. Polislerin verdikleri ifadeler bile ortadayken bir üniversite öğrencisi 59 yıl alacak ne yapmış olabilir? Bu karar çıktığndan beri, bu kararı Baran'a nasıl söyleyeceğiz diye düşünüyoruz. Umut verici haberler art arda gelirken kısa bir süre sonra böyle bir karar ortaya çıktı. Açıkçsı kararın bu kadar kısa süre içinde açıklanacağını da tahmin etmiyorduk" şeklinde konuştu.

'MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'

"Bize söylenen bu kararın İstinaf Mahkemesi'nden döneceği, Yargıtay'a bile gitmeyeceği, o sürece girmez bile deniliyordu" diyen Sevinç Korkmaz, "Biz bu süreç içerisinde destek istiyoruz, sosyal medya üzerinden verilen anlık tepkiler bizim için yeterli değil. Bizim aile olarak da çabamız yeterli olmuyor, bu yüzden herkesin yanımızda olmasını, gazeteclerin, hukukçuların destek vermesini bekliyoruz; çünkü yapabileceğimiz başka bir şey yok, üç buçuk yıl zaten bizi çok fazla yordu, üzüldük. Ama vazgeçmek için de bunlar geçerli sebepler değil, biz sonuna kadar belki de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz.