'SETA'nın raporu araştırılsın' önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

'SETA'nın raporu araştırılsın' önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Skandal raporuyla gazetecileri fişleyen SETA hakkında Meclis'te verilen araştırılma önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İleri Haber

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı sakandal raporla gazetecileri hedef haline getiren SETA adlı vakıf hakkında Meclis'te verilen araştırma önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) grubu adına skandal raporun incelenmesi için verilen önerge reddedilirken, araştırma önerisi hakkında AKP sözcüsü Bülent Turan, "SETA bağımsız bir kurumdur" dedi.

Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve arkadaşları tarafından, gazetecileri hedef gösteren SETA raporu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine Meclis Araştırma Önergesi verildi.

Bu rapor ne amaçla hazırlanmış hepimiz biliyoruz diyen Başaran, " Bu rapor, iktidar mensubunun hoşuna gitmeyen her türlü haber bir saldırıymış gibi değerlendirilmiş, her türlü haber marjinal bir kesimin görüşü olarak verilmiş" ifadelerini kullandı.

'BU RAPOR HUKUKSUZLUKLA DOLU'

HDP Grubu adına önerinin gerekçesini açıklamak üzere konuşan Ayşe Acar Başaran, "Birkaç gün önce 200'den fazla sayfaya sahip olan bir rapor, tarihte bir "medya andıcı" olarak anılabilecek bir rapor basına ve kamuoyuna açıklandı. Bu rapor, başını, sonunu neresinden tutarsanız tutun aslında elinizde kalacak, neresinden tutarsanız tutun hukuksuzlukla dolu. Bir tarafıyla, basın mensuplarını fişleyen, bir kısım basın mensubunu hedef gösteren, bir kısım basın mensubunu marjinal olarak tanımlayıp aslında, baştan sona hedef göstermeyle dolu bir raporla karşı karşıyayız" dedi.

SKANDAL RAPORA AKP KALKANI

AKP Grubu adına söz alan Ali Şahin SETA Vakfı'nın bir düşünce kuruşuluş olduğunu iddia ederek, "Ne yapılmış? Rapor son derece şeffaf bir şekilde devletin önemli özel birimleriyle paylaşılmamış, rapor yayınlandığı gün twitter ortamından kamuoyuyla paylaşılmış. Rapor içeriğinde bu yayın kuruluşlarında, Türkçe yayın yapan uluslararası medya kuruluşlarında çalışan birtakım medya mensuplarının özgeçmişlerine ve geçmiş twitter hesaplarındaki paylaşımlara yer verilmiş. Tüm bunlardan yola çıkarak HDP'nin bugün vermiş olduğu bu SETA raporunun araştırılması yönündeki Meclis araştırması komisyonu kurulması önerisinin gerekli bir altyapıya sahip olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

AKP'Lİ TURAN: 'SETA BAĞIMSIZ BİR KURUM'

AKP Grubu Sözcüsü olarak konuşan Bülent Turan ise SETA adlı vakıfın bağımsız bir kurum olduğunu söyleyerek, "SETA, bahsi geçen kurum, uzun yıllardan beri ülkemizde önemli çalışmalar yapan bağımsız bir kurum, andıç'a karşıyız, fişlemeye karşıyız. Her kurumun özgür çalışmasına, saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.