SES'ten sağlık sistemindeki adaletsizliklere karşı basın açıklaması

SES'ten sağlık sistemindeki adaletsizliklere karşı basın açıklaması

SES Şişli Şubesi, sağlık sisteminde yaşadıkları adaletsizliklere dikkat çekmek için, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şişli Şubesi, sağlık emekçilerinin döner sermayeden almış oldukları ek ödemelerin yetersiz ve adaletsiz dağıtıldığına dikkat çekmek için Beyoğlu'nda bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Osman Öztürk, SES yöneticileri, hastane çalışanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada “Döner sermaye kime sermaye” pankartı açıldı.

Açıklamayı yapan SES Şişli yöneticisi Ferdana Çakır, sağlık emekçilerinin döner sermayeden almış oldukları ek ödemelerin yetersiz ve adaletsiz olduğunu ifade ederek, sermaye dağılımındaki adaletsizliğin bi an önce giderilmesini istedi. 

'HAKKIMIZI ALAMIYOR, PSİKOLOJİK OLARAK YIPRANIYORUZ' 

Ferdane Çakır, yaşanan ekonomik krizden kaynaklı iki kat daha fazla ezildiklerini söyledi. Hastane çalışanlarının bugüne kadar döner sermaye performans ücretlerini hiç alamadıklarını belirterek, “Aynı birimde aynı işi yapan eş kıdemli iki kişiden birisi 800 TL alırken diğerinin hiç almamasını nasıl izah edebiliriz. İdareye yaptığımız her başvurunun karşılığında yönetmelik öyle, taşınma masrafı, yeni malzeme alımı gibi mazeretler sunulması bizim mağduriyetimizi gidermediği gibi 3-5 kuruşun hesabını yapmakla suçlanıp psikolojik olarak yıpranıyoruz” diye konuştu.

'ADALETSİZLİĞİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKİYOR'

Döner sermaye paralarının alamamalarının yanında çok sayıda sorun da yaşadıklarını belirten Çakır, hastane yönetimine yönelik taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Taksim yerleşkesine 0-6 yaş gurubu çocuk kreşinin ivedilikle açılması, döner sermaye dağılımındaki adaletsizliğin bir an önce giderilerek zamanında ve eşitlikle bir dağılımın yapılması, mahsuplaşma adı altında her yıl sonunda yatırılması gereken ama yine maalesef bize hiç ödenmeyen ücretlerin ( 2012 yılından bu güne) yasal faiziyle birlikte her çalışana hakkedişi tutarında yatırılması, yöneticilerimizin görevlendirmeler yaparken, biz çalışanlar arasında sendika ve siyasi ayrım yapmadan, muhalif gördüklerine muamele yapmaması.”

DAHA FAZLA