SES: Sadece Ankara'da 450 bin kişi koronavirüse yakalandı

SES: Sadece Ankara'da 450 bin kişi koronavirüse yakalandı

SES tarafından yapılan basın açıklamasında koronavirüs salgının başından itibaren sadece Ankara’da 450 bin civarında yurttaşın Covid-19'a yakalandığını belirtirken, kentteki hastanelerde yatak doluluk oranlarının da yeniden artış göstermeye başladığının altı çizildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında kentte gelinen son duruma ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında pandeminin başından itibaren sadece Ankara'da 450 bin yurttaşın Covid-19'a yakalandığı belirtilirken, buna rağmen filyasyon ekiplerinin sayının düşürüldüğü ve yatak doluluk oranlarında hızla artışa geçildiğinin altı çizildi. 

SES'in basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“SES Ankara Şubesi olarak toplum sağlığını ve sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini düşünerek verileri açıklamak bizlere düşmüştür. İlimizde pandeminin başından beri gerçekleşen pozitif vaka sayısı 450 bin civarı gerçekleşmiştir. Ankara'da günlük vaka sayısı 2 bin 100 – 2 bin 500 aralığında gerçekleşmekte, vaka başına üç, dört temaslı takibi yapılmaktadır.

YATAK DOLULUK ORANLARINDA ARTIŞ

İlimizde sonbahar dönemi ile birlikte artan hastane başvurularına Covid-19 vaka artışı da gerçekleşince, yatak doluluk oranlarımız yeniden yüzde 80 – 85 aralığına yükselmiştir

Yatak doluluk oranlarının yeniden kritik seviyeye yaklaşması nedeniyle hastalar evlerinde takip edilmektedir. Artan vaka nedeniyle 110 kişilik iletişim ekibi kurulmuştur. 780 filyasyon ekibi ise artan ve artık kronik olarak süren yoğun hasta sayısı ile mücadele etmektedir.

'FİLYASYON EKİBİ SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ'

Ankara ilinde 935 filyasyon ekibi sayısı olduğu Eylül döneminde ekip başına 21 – 25 aralığında hasta sayısı düşerken, hasta sayısının düşmesi gerekçesiyle filyasyon ekip sayısı da 780’ne düşürülmüştür. Artan vaka ve filyasyon ekip sayısı düşürülmesi nedeniyle ekip başına halen 21 ile 25 hasta düşmektedir. Filyasyon ekipleri Kasım ayı ile birlikte daha zorlu şartlarda daha fazla hasta sayısı ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır.”

DAHA FAZLA