Serrac'dan istifa açıklaması

Serrac'dan istifa açıklaması

“Önümüzdeki ay görevlerimi yeni kurulacak hükümete ve yürütme meclisine teslim etmek istiyorum” ifadelerini kullanan Serrac, görevlerini devretme niyetinin dürüst olduğunu vurguladı.

İleri Haber

AKP’nin Libya’da desteklediği UMH’nin başındaki Serrac, yaptığı açıklamada ekim ayında görevlerini devredeceğini söyledi. Serrac’ın açıklaması Arap medyasında “istifa” olarak duyuruldu.

AKP’nin Libya’da desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Lideri Fayiz-es Serrac canlı yayında açıklamalarda bulundu. Serrac, açıklamasında “Önümüzdeki ay görevlerimi yeni kurulacak hükümete ve yürütme meclisine teslim etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Serrac, görevlerini devretme niyetinin dürüst olduğunu vurguladı.

Serrac’ın bu sözleri Arap medyasında “istifa” olarak görüldü.

ÇAVUŞOĞLU ‘SÖZ KONUSU DEĞİL’ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serrac'ın istifa edeceği söylentilerine ilişkin, "Serrac'ın yardımcısı ile de görüştüm. Serrac, Libya'da her iki tarafın mutabakatı ile seçime gidildiği takdirde, fedakarlık yaparak istifa edebileceğini ifade etti. Yoksa bugünden bir istifa söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı.