Şeriatçılar Noel'de Facebook ve Whatsapp'ı protesto edecek

Şeriatçılar Noel'de Facebook ve Whatsapp'ı protesto edecek

LGBTİ’leri hedef alan şeriatçı örgüt boykota hazırlanıyor.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Endonezya’da faaliyet gösteren İslam Savunucuları Cephesi (FPI) isimli şeriatçı örgüt, Noel’de Facebook ve Whatsapp’ı protesto edeceğini duyurdu.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, Facebook, Twitter ve Instagram benzeri önde gelen sosyal medya sitelerinin kendilerinin sayfalarını kapattığını ancak buna karşın LGBTİ ve şeriat karşıtı sayfalara izin verildiği söylendi. Örgütün yeni yılla birlikte Endonezya İletişim ve Enformasyon Bakanlığı’nı protesto etmeyi planladığı belirtildi.

‘KAPATILMA SEBEBİ, ‘ŞİDDET İÇERİKLİ TEHDİT’

Güney Asya İfade Özgürlüğü Ağı Koordinatörü Damar Juniarto konuyla ilgili olarak “Twitter ve Facebook sıkıntılı içerikler konusunda sadece hükümetle değil Endonezya’daki birçok sosyal medya organizasyonuyla güvenilir ortaklık konusunda işbirliği yaptı” derken, Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde Güneydoğu Asya ülkelerindeki medyayla ilgili araştırmalar yapan Ross Tapsell de “Çok sayıda FPI üyesi, 2017 yılında liderlerini eleştiren kişilere yönelik nasıl saldırılarda bulunduklarını gösteren ve şiddet içeren videolar yayınladılar. Bu videolar Facebook’un FPI hesaplarını dondurması konusunda kanıt olarak gösterildi” ifadelerini kullandı.

TACİZDEN YURTDIŞINA KAÇAN İSLAMCI LİDER

Öte yandan FPI’ın lideri olan Habib Rizieq Shihab bir kadına uygunsuz içerikli fotoğraflar gönderdiği gerekçesiyle seçimlerden hemen sonra ülkedeki pornografi yasası nedeniyle ceza aldı ve bunun ardından Suudi Arabistan’a kaçtı.