'Şeriat mahkemesi' isteyen istismarcı imam hatip öğretmenine 'iyi hal' indirimi

'Şeriat mahkemesi' isteyen istismarcı imam hatip öğretmenine 'iyi hal' indirimi

Diyarbakır'da bir öğrencisine cinsel istismarda bulunan ve çocuğun ailesine "Davayı şeriat ile çözelim" diyen imam hatip öğretmeni Ahmet B., yargılandığı davada "iyi hal" indirimi aldı.

Diyarbakır'da bir imam hatip lisesinde coğrafya öğretmenliği yaptığı sırada 16 yaşındaki öğrencisi A.D.'ye cinsel istismarda bulunan evli ve 3 çocuk babası Ahmet B.'nin yargılandığı davanın 5’inci duruşması Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, mahkeme heyeti sanık hakkında "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi. Ancak heyet, sanığın yargılama sürecindeki "davranışlarını" dikkate alarak cezada "iyi hal" indirimi uyguladı.  Sanığın cezasını 4 yıl 8 ay 7 güne düşüren mahkeme, cezayı da erteleyerek sanık hakkında tutuklama kararı vermedi. 

Hakkında "iyi hal" indirimi uygulanan istismarcı imam hatip öğretmeni Ahmet B., istismarda bulunduğu öğrencisinin ailesine şeriat mesajı göndermesiyle gündeme gelmişti. Mesajlarında davayı "şeriatla çözmeyi" teklif eden Ahmet B., mahkeme için ise IŞİD tarafından da sık sık kullanılan ve "Allah'a karşı isyan eden" anlamına gelen "tağut" ifadesini kullanmıştı. 

DAHA FAZLA