Serdar Çekiç için adalet arayışı devam ediyor

Serdar Çekiç için adalet arayışı devam ediyor

İstanbul'da trafik münakaşası sonucu 13 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç'in ailesinin bireysel silahlanmaya karşı başlattığı kampanya devam ediyor.

İleri Haber

İstanbul'da 3 Temmuz'da TEM Otoyolu'nun Bağcılar kısmında bir trafik münakaşası sonucu 13 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç'in ailesinin sosyal medyadan bireysel silahlanmaya karşı başlattığı kampanya devam ediyor.

Cinayetin ardından #BireyselSilahlanmayaHayır, #SerdarÇekiçİçinAdalet etiketiyle başlatılan kampanyaya destek isteyen aile, kampanyada “Bu cani en ağır cezayı alsın ve bizim yaşadığımız bu acıyı başkaları yaşamasın” dedi.

Serdar Çekiç'in ablası, yaptığı paylaşımda "Kardeşim Serdar Çekiç'e ablamın gözü önünde 13 kurşun sıkıldı, katilin mermisi bitmese ablamı da katledecekti. Ne yazık ki bu ülkede kamuoyu tepkisi oluşturmadan masum bir canın hakkını dahi arayamıyoruz" açıklaması yaparak destek istedi.

NE OLMUŞTU?

Yaşanan tartışmanın ardından 13 kurşun sıkılan ve vücudunun çeşitli yerlerine 9 mermi isabet eden Serdar Çekiç, hastanede hayatını kaybetmiş, zanlı Hasan Saykal tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

3 Temmuz'da İstanbul Bağcılar'da motosiklet sürücü Hasan Saykal, TEM otoyolunda tartıştığı Serdar Çekiç’i 13 el ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. Tutuklanan Saykal ifadesinde “Arabayla beni ezeceğini düşünerek can korkusu yaşadım. Öldürme kastım yoktu. Yaşananlardan pişmanım, kendimde olsaydım, havaya ateş ederdim asla ona ateş etmezdim" iddiasında bulundu.