Kadıgil: TİP'te beklediğimden de iyi karşılandım

Kadıgil: TİP'te beklediğimden de iyi karşılandım

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Armağan Çağlayan'ın “Zor ama Yine de Sor” programına konuk oldu.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, "169Sekiz" YouTube kanalında Armağan Çağlayan'ın konuğu oldu. Kadıgil, programda Çağlayan'ın sorularına yanıt verdi. 

Armağan Çağlayan'ın "CHP'de gerçekleştiremeyeceğinizi düşündüğünüz neyi Türkiye İşçi Partisi'nde yapabileceğinizi düşündünüz?" sorusuna yanıt veren Kadıgil, "Sadece CHP'de değil, genel olarak düzen siyasetini inanılmaz yaşlı ve erkeklerin olduğu bir düzen üzerine kurmuşlar. Zengin, patron, yaşlı ve erkeklerden oluşan bir Meclis aritmetiği var. Düzen içi partilerde devam ettiğiniz zaman bunu değiştirmek çok çok daha zor. Türkiye İşçi Partisi'nde benim yapabileceğimi düşündüğüm şey; halkın gerçekten siyasetin öznesi olabilmesini sağlamak" dedi.

"Ben siyaseti hiçbir zaman bir parti yada bir kişi için yapmadım" diyen Kadıgil, şöyle devam etti:

"Bir ülke ve devamında dünyanın düzelmesi lazım ve bunun için de tek bir partinin çıkarlarını gözeterek siyaset yaparsanız o iş başka bir yere gidiyor. Benim de geldiğimiz konjonktürde asli olarak TİP gibi bir partinin varlığıydı. Oranın güçlenmesini bu ülkede yaşayan herkes için daha kıymetli gördüm."

'TİP'TE BEKLEDİĞİMDEN DE İYİ KARŞILANDIM'

Çağlayan'ın "TİP'e katılmanız partide nasıl karşılandı, gelişinizden hoşnut olmayanlara rastladınız mı?" sorusuna da yanıt veren Sera Kadıgil, şu ifadeleri kullandı:

"TİP'te beklediğimden de iyi karşılandım. Ben devrimci/sosyalist gelenekten gelen bir tip değilim. O yüzden biraz çekiniyordum. 'Ağır solcu abiler var mıdır' gibi... Hiç görmedim inanır mısınız? Hatta çok büyük bir sevgiyle karşıladılar, bağırlarına bastılar. Beklediğimden de güzel anlaştığımızı gördük." 

TİP'İN SEÇİM HEDEFİ

TİP'in ilk seçimlerde hedeflediği oy oranına ilişkin de açıklamalarda bulunan Kadıgil, "Bizim ilk seçimlerde önümüze koyduğumuz hedef yüzde 3. Bizim asli hedefimiz Ahmet gibi, Barış gibi yada bir yerlerde tezgahtar olarak çalışan, LGBTİ+ derneğinde aktivistlik yapan arkadaşlarımızı Meclis'e taşıyabilmek. Bunun için biz de önümüze 60'lardaki TİP'in Meclis'te yaptıklarını yapabilmek için yüzde 3 hedefi koyduk. 

Ama önümüzde şöyle bir durum var; biz devletten beş kuruş para alan bir parti değiliz. Normalde sizin bizim vergilerimizle toplanan paralardan barajı geçen partilere milyonlarca yardım yapıyorlar. Bizim tek bir geçim kaynağımız var üyelerimizin aidatları ve kendi geliştirdiğimiz kaynaklar. Türkiye'de siyaset malum; parayı veren düdüğü çalıyor. Bizim düdüğümüzü kimse çalamasın diye kimse bizi fonlasın istemiyoruz.

Şu an dört vekille bizim yaptıklarımız malumunuz. Seven, beğenen de çok. Düşünelim bakalım bir dahaki sefere orada 24 vekille olduğumuzu... Acaba neler yapabiliriz? Biz bunun hayalini kuruyoruz ve seçmene de bunun hayalini kurdurtmaya çalışıyoruz" dedi.