Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti sürüyor: 'Direnerek adaleti getireceğiz'

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti sürüyor: 'Direnerek adaleti getireceğiz'

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti 220 gündür devam ediyor. Ferit Şenyaşar,"Bu adliyenin önünden bizi uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Adalet sağlanmadan buradan ayrılmayacağız” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 220’nci gününe girdi. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, nöbetin 200’üncü gününde el konulan ve 20 gündür savcı tarafından incelendiği için teslim edilmeyen pankartların yerine yenisini nöbet alanına getirdi.

Adalet Nöbeti’nin 200’üncü gününde el konulan pankartlarını 50 gün boyunca adliye önünde açtıklarını ifade eden Ferit Şenyaşar, “Urfa Adliyesi önünde adalet arayışımız zulüm altında devam ediyor. Nöbetin 200’üncü gününde pankartımıza el konuldu. Ardından ‘savcılığa sevk edildi’ 20 gündür pankartımız inceleniyor. Almak istediğimiz pankartlar verilmediği için biz de yenilerini hazırladık. Pankart üzerinde haklı taleplerimiz var. Devlet hastanesinde bir katliam yapıldı, bir hukuk devletiysek gereğinin yapılmasını istiyoruz. Sadece adalet istiyoruz. Emniyet, yargı mensupları taleplerimizi karşılamak yerine pankartlarımız ile uğraşıyorlar. Bu adliyenin önünden bizi uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Adalet sağlanmadan buradan ayrılmayacağız” diye konuştu. 

‘TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Elazığ E Tipi Cezaevi’nde kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın 3 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, “Kardeşim tarafsız yargılansaydı, şu an aramızda olacaktı. Dosya üzerinde gizlilik kararı var, kardeşim suçsuz yere tutuluyor. Bu iki talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimiz karşılanmadan adliye binası önünden ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.

220 GÜNDÜR DİRENİŞ SÜRÜYOR

Aile sanal medya hesaplarından yeni yaptırdıkları pankartın görselini, “Şanlıurfa Adliye Sarayı'nda adalet mücadelemiz 220’nci günde devam ediyor. Türkiye'de adalet yok diyenlere inat; direnerek, dayanışma ile adaleti getireceğiz” mesajı paylaştı.