Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti 749. günde cezaevi önünde sürdü

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti 749. günde cezaevi önünde sürdü

Aile, cezaevindeki Fadıl Şenyaşar ile görüşmek için Elazığ'a gitti.

Şenyaşar Ailesi, adalet nöbetlerine 749. günde Elazığ Cezaevi önünde devam etti. Yeşil Sol Parti'nin Urfa adaylarından Ferit Şenyaşar, "14 Mayıs'ta adalet sağlanacak" dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti, 749. gününü geride bıraktı. Aile, adalet nöbetini çocukları Fadıl Şenyaşar ile görüşmek için gittikleri Elazığ Kapalı Cezaevi önünde sürdürdü.

SEÇİM HATIRLATMASI

Evrensel'in aktardığına göre Ferit Şenyaşar, Elazığ Cezaevi önünde bulunmalarının sebebinin, ailesinden 3 kişiyi katleden AKP’li milletvekilinin siyasi gücünü kullanarak kardeşini tutuklatmak olduğunu kaydeden Şenyaşar, "Kardeşimiz yaklaşık 5 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. 16 Mayıs’ta birleşen hastane davası ile iş yeri davasının yargılaması yapılacak. 14 Mayıs’ta adalet sağlanacak ve kardeşimizi buradan alıp evine götüreceğiz" dedi.

YEŞİL SOL PARTİ ADAYLIĞI

Yeşil Sol Parti'den Urfa 4. sıra milletvekili adayı olmasına işaret ederek, adalet mücadelelerini 14 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıyacaklarını ifade eden Şenyaşar, "Şu an önünde bulunduğumuz Elâzığ Cezaevi'nden Edirne’ye kadar bütün siyasi tutukluların ve KHK’lilerin Meclis'teki sesi olacağız" diye konuştu.