Şenyaşar Ailesi'nin adalet nöbeti 200'ncü gününde

Şenyaşar Ailesi'nin adalet nöbeti 200'ncü gününde

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 200’üncü gününe girdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 200’üncü gününe girdi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen 200 avukat ve 4 baro başkanı, Şenyaşar ailesinin nöbet eylemine destek verdi.

BU KALKANLARLA BU SUÇU KAPATAMAZSINIZ

Urfa Dipnot'ta yer alan habere göre, basın açıklaması başlarken kurulan polis ablukasına tepki olarak Ferit Şenyaşar; “Annem hakkında, annemin ağıtlarından bir cümle bir kelime bulup kamu memuruna hakaretten dolayı emniyet yetkilileri dava açmış. Bu bir insanlık suçudur. Sayın emniyet müdürü, sayın emniyet müdürü yardımcısı sayın güvenlik şube müdürü bu bir suç değil mi? Bu kalkanlarla bu suçu kapatamazsınız. Katliam yapanları koruyamazsınız.” ifadelerini kullandı.

BAROLAR ŞENYAŞAR AİLESİ İLE BİRLİKTE

Aile avukatının ardından baro başkanları söz aldı. Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, “Adalet talebi 3 yıla yakındır sürüyor. Adalet talebi hepimizin talebi. Soruşturma üzerindeki gizliliğin kaldırılmasını istiyoruz. 3 buçuk yıldır neden dosyada bir ilerleme yok? Bunun cevabını bekliyoruz” dedi.

Van Baro Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, adliye binasının önünde değil, içinde konuşuyor olmaları gerektiğini belirterek, “Savcılık 200 gündür devam eden bu nöbeti anlamak yerine Emine anneye dava açmayı reva görmüştür. Mücadele kararlılığının devam ettiğinin bilinmesini istiyorum. Ailenin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Bu onurlu mücadelede barolar, avukatlar olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sadece duruşma salonlarında değil, eylemlerde de yanınızda olacağız. Diyarbakır Barosu olarak bu davanın ucu nereye varırsa varsın yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.