Şenyaşar Ailesi Tepkili: AKP'nin İşin İçinde Olduğu Ortaya Çıktı

Şenyaşar Ailesi Tepkili: AKP'nin İşin İçinde Olduğu Ortaya Çıktı

Şenyaşar konuyla ilgili "Eğer ki iktidar bu olayın üstüne gitmiş olsaydı, bu şahsı milletvekili yapmaz ve üyelikten çıkarırdı" dedi.

Urfa'nın Suruç İlçesi'nde 14 Haziran’da yaşanan ve 4 kişinin öldüğü olaylarda başrol oynayan AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, partinin bugün yapılan 6'ncı Olağan Kongresi'nde MKYK’ye seçildi.

Olayda 3 üyesini kaybeden Şenyaşar ailesi ise bu duruma tepki gösterdi. Aile adına konuşan Osman Şenyaşar, “Yıldız’ın MKYK seçilmesi AKP’nin bu olayın içinde olduğunun göstergesidir” dedi.  

'ÜZERİNE GİTMİŞ OLSAYDILAR MİLLETVEKİLİ OLAMAZDI'

Bizzat AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı 50 kişilik MKYK listesinde bulunan Yıldız'ın seçilmesiyle ilgili Mezopotamya Ajansı’na konuşan Osman Şenyaşar, “Suruç’ta yaşanan olayın bizzat içinde olanlardan biride İbrahim Halil Yıldız. AKP kongresinde MKYK’ya girdi. Bu gelişme bize şunu gösteriyor. AKP bu olayın bizzat içinde yer alıyor. Eğer ki iktidar bu olayın üstüne gitmiş olsaydı, bu şahsı milletvekili yapmaz ve üyelikten çıkarırdı. Ancak yaşanalar bize gösteriyor ki maalesef iktidarda bu olayın bir parçasıdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç İlçesi'nde 14 Haziran’da AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında çıkan ve sonrasında hastaneye taşınan olaylarda Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar'la AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın yaşamını yitirmişti.

Şenyaşar ailesi üyelerinin hastaneye yaralı olarak getirdildiği ve hastanede vahşice linç edildiği birçok tanık ifadesinde ve otopsi raporlarında yer almıştı. Bu olaya dair hiçbir yasal işlem başlatılmazken, faiillerin dışarıda rahatça dolaşmasından dolayı Şenyaşar ailesi Suruç'u terk etmişti.