Şenyaşar ailesi davasının firari sanığı hastanede öldü

Şenyaşar ailesi davasının firari sanığı hastanede öldü

Şenyaşar ailesinden Celal Şenyaşar'ı öldürmekten ve Adil Şenyaşar'ı yaralamak suçundan 5 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan İbrahim Yıldız tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, Şenyaşar ailesinden Celal Şenyaşar'ı öldürmekten, Adil Şenyaşar'ı yaralamak suçundan 5 yıldır hakkında arama kararı bulunan İbrahim Yıldız tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları Bir Milyoncular Çarşısında Şenyaşar ailesine ait İstanbul Pazarı dükkanındaki aile fertlerine silahlı saldırısında Celal, Adil, Ferit, Fadıl ve Mehmet Şenyaşar kardeşler yaralanmıştı. Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şenyaşar ailesi bireylerine yönelik saldırı burada da devam etmişti. Hastaneye çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar da burada öldürüldü. Diğer kardeşler ise ağır yaralanmıştı.

AMELİYAT OLDUĞU HASTANEDE ÖLDÜ

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre; işyerinde başlayan olayda Celal ve Adil kardeşlere kurşun sıkarak ölümlerine sebep olduğu kameralar tarafından da tespit edilen, ancak 5 yıldır hakkında yakalama kararı olduğu halde yakalanamayan İbrahim Yıldız ameliyat olduğu hastanede yaşamını yitirdi.

KENDİ KİMLİĞİYLE TEDAVİ GÖRDÜ, EVLENDİ

Mersin'de özel Metropol Tıp Merkezi'nde kendi kimliği ile tedavi gören İbrahim Yıldız'ın 16 Mart günü girdiği ameliyatta yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şenyaşar ailesi dosyası daha önceden işyeri ve hastane olarak 2'ye ayrılmış, işyeri dosyasında firari sanık İbrahim Yıldız'ın dosyası tefrik edilmişti. Hakkında devam eden yakalama kararı varken, Yıldız'ın AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kız kardeşinin çocuğuyla 3 yıl önce evlendiği ve 1 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Yıldız'ın cenazesi önce Suruç Devlet Hastanesi morguna getirildi. Buradan Urfa Adli Tıp Morgu’na otopsi için götürülen Yıldız'ın, işlemlerin ardından defnedileceği öğrenildi.