Şenyaşar Ailesi Davası'nı takip eden Sürücü: Kamuoyundan bir şeyler saklamaya çalışıyorlar

Şenyaşar Ailesi Davası'nı takip eden Sürücü: Kamuoyundan bir şeyler saklamaya çalışıyorlar

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Suruç'ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile yaşadıkları tartışmanın ardından silahlı saldırıya uğrayarak ve baba ve iki oğlunu kaybeden Şenyaşar ailesinin davasını İleri Haber'e değerlendirdi

İleri Haber

 

14 Haziran 2018 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının gerçekleştirmiş olduğu iş yeri ve hastane saldırılarının bugün ikinci duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kamuoyu tarafından Şenyaşar ailesi davası olarak bilinen davayı, süreci yakından takip eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü İleri Haber’e anlattı.

Sürücü, 24 Haziran seçimlerine giden süreçte yaşanan olayın gerçekleştiği gün, AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyaretine çıktığını ve Şenyaşar ailesinin dükkanında bulunanlar tarafından Yıldız’a hitaben “Siz buraya geldiniz fakat bizim siyasi görüşümüzü biliyorsunuz” denmesi üzerine tartışmaların başladığını belirtti. Sürücü, çıkan kavgada Şenyaşar ailesinden iki kişi ve Yıldız’ın kardeşinin yaralandığını aktararak, “Ailenin ve görgü tanıklarının anlattıklarına göre aslında yaşamını yitiren iki genç infaz ediliyor. çünkü biz az önce kardeşiyle de görüştük. Bize anlattığına göre kardeşinin durumu ağır değildi, kendisi de yalnızca başına darbe almış. Ama onlar hastanedeyken hastaneyi basıp onları taramışlar.” dedi.

‘HASTANEYE SAPASAĞLAM GİDEN BABA ÖLÜ OLARAK ÇIKIYOR’

Şenyaşar ailesinin anne ve babalarının kavga haberini alır almaz hastaneye gittiklerini ve yaralı bulunan çocuklarının akıbetini öğrenmek istediklerini belirten Sürücü, “Sapasağlam hastaneye gelen baba hastaneden ölü bir şekilde çıkartılıyor. Annenin anlatımına göre baba orda kaba dayağa maruz kalıyor, kafasına oksijen tüpü vurularak öldürülüyor. Aslında kısaca şu şekilde söyleyebiliriz, baba ve iki oğlu hastanede öldürüldü. Anne Şenyaşar bize acı dolu bir şekilde, ‘hastaneler iyileştirmek için varken benim kocam ve iki evladım orada öldürüldü’ dedi” şeklinde konuştu.

 YANITLANMAYAN SORULAR...

Hastanede bulunan güvenlik kameralarına ve iddialara göre olay günü yaşanan arbedede Yıldız’ın kardeşinin polis memurunun silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin bir inceleme yapılıp yapılmadığı sorularının yanıtlanmadığını belirten Sürücü, Ben Urfa Milletvekiliyim, bahse konu olan olay benim vekili olduğum ilde, bizim seçim sürecimizde gerçekleşiyor. Bir nevi aile HDP’li olduğu için böyle bir katliamla yüz yüze kaldı. Ben dün akşam Ankara’dan yola çıktım davayı takip etmek için fakat mahkeme heyeti bizi duruşmaya almadı. Bu soruların yanıtlarını ben orda dinlemek, izlemek istiyordum” dedi.

‘KAMUOYUNDAN BİR ŞEYLER SAKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Sürücü, Şenyaşar ailesinin mahkeme salonu önündeki polislere bir isim listesi vererek yalnızca bu isimleri salona almalarını istediklerine dair iddiaların asılsız olduğunu ve ailenin bu listeden habersiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hayır kesinlikle ailenin böyle bir listeden haberi yok, tamamıyla mahkeme heyetinin belirlemiş olduğu bir karardır. Mahkeme heyeti pandemiyi gerekçe yaparak bizi içeri almadılar. Ben ve Ömer Faruk Gergerlioğlu vekil olduğumuzu söyledik, Malatya Adalet Komisyonu başkanını aradık, fakat o da bize olumlu bir cevap vermedi. Adalet komisyonu başkanının özel kalemi ile görüştük o da bize içinde bulunduğumuz durumun mahkeme başkanıyla alakalı olduğunu söyledi. Biz mahkemeye alınmayışımızı normal karşılamıyoruz, sanki kamuoyundan bir şeyler saklanıyor, bir şeylerin üzeri örtülmek isteniyor.”

'DAVANIN MALATYA’DA OLMASI DOĞRU DEĞİL'

“Ayrıca davanın Malatya'ya getirilmesi doğru değil. Olay Urfa'da yaşanıyor. Ailenin çocuklarından biri Elazığ’da cezaevinde tek kişilik hücrede tutuluyor. Mahkeme Malatya’ya getiriliyor, neden Urfa’da değil? Amaç mahkemeyi gündemden çıkararak bir kamuoyu oluşmasını engellemek. Ama biz buna rağmen Urfa, Elazığ, Adıyaman, Malatya Eşbaşkanlıkları ve HDP Milletvekilleri olarak buradayız. Şenyaşar ailesinin yanındayız ve sonuna kadar davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.